Oaspeți ucraineeni în vizită la Suceava

Duminică, 20 Iulie 2014Suceava

Oaspeti ucraineeni in vizita la Suceava | imaginea 1 Miercuri, 15 iulie a.c., la Punctul de Trecere al Frontierei Siret - Porubne, a avut loc o întâlnire bilaterală între pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi cei ai Serviciului Situaţiilor de Urgenţă din Regiunea Cernăuţi.

Întâlnirea a avut ca obiectiv principal discutarea a patru teme de proiecte comune, cu scopul de a fi implementate în perioada de finanţare cu fonduri europene 2014-2020. Este vorba despre înfiinţarea unor baze de pregătire profesională a personalului în domeniul situaţiilor de urgenţă din zona transfrontalieră Suceava - Cernăuţi, apoi realizarea unui sistem centralizat de înştiinţare şi alarmare a populaţiei în situaţia producerii unor situaţii de urgenţă.

Celelalte două teme au vizat îmbunătăţirea capacităţii de răspuns a serviciilor profesioniste în situaţii de urgenţe medicale şi, respectiv, achiziţionarea unor sisteme de protecţie antigrindină pentru regiunea transfrontalieră Suceava - Cernăuţi.

Oaspeti ucraineeni in vizita la Suceava | imaginea 2 Delegaţia română a fost condusă de generalul de brigadă dr. Ion BURLUI, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, iar partea ucraineană a fost reprezentată de colonelul Serviciului de Protecţie Civilă Mekola MEKOLAIOVICI YALOVEI, comandantul Serviciului Situaţiilor de Urgenţă din Regiunea Cernăuţi.

De asemenea, la discuţii a participat şi Excelenţa Sa Vasili BOECIKO, consulul general al Ucrainei la Suceava. Dincolo de rezultatele care se urmăresc a fi obţinute pe linia promovării proiectelor cu fonduri europene, întâlnirea a avut şi un alt obiectiv, acela de a întări relaţiile bilaterale dintre cele două structuri care sunt legate de o misiune comună: protecţia şi salvarea vieţii oamenilor şi a bunurilor materiale pe timpul situaţiilor de urgenţă.

În final, părţile şi-au exprimat speranţa în reuşita obiectivelor propuse şi într-o colaborare cât mai eficientă şi de durată. De asemenea, au fost lansate invitaţii de ambele părţi pentru efectuarea unor vizite care să fie un preambul la strategia proiectelor comune, dar şi pentru a împărtăşi experienţele misiunilor desfăşurate în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.