„Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat” - la start!

Miercuri, 03 Septembrie 2014Bihor

Competitia Nationala de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat    la start | imaginea 1 Cea de a III – a ediţie a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului ajutor Calificat a debutat miercuri, 03 septembrie a.c., la Oradea, într-un cadru festiv.

La eveniment au fost prezenţi Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, Prefectul Judeţului Bihor, Claudiu Pop, Primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojan, reprezentanţii United Kingdom Rescue Organization, delegaţia Directoratului pentru Intervenţie la Dezastre Hajdu-Bihar din Ungaria, delegaţia Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Republicii Moldova, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectori şefi ai inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, medici coordonatori ai Unităţilor de Primire Urgenţe din ţară, şefii instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din judeţ, conducători de instituţii de interes judeţean şi local şi numeroşi concetăţeni care au ales să asiste la manifestare.

Competitia Nationala de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat    la start | imaginea 2 Alocuţiunea de deschidere a fost rostită de Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, General de brigadă dr. Baş Ioan, care le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa acestui eveniment în procesul de perfecţionare a pregătirii profesionale a personalului serviciilor de urgenţă profesioniste, precizând faptul că„ descarcerarea şi primul ajutor calificat sunt două misiuni de bază în salvarea vieţii oamenilor aflaţi în situaţii critice”. Totodată, generalul Baș şi-a exprimat convingerea că „nivelul competiţiei va fi unul ridicat, sarcina evaluatorilor fiind aceea de a stabili cele mai performante echipe”.

Referindu-se la competiţie, Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat şi-a exprimat încrederea că aceasta va contribui la dezvoltarea competenţelor profesionale în domeniul descarcerării şi acordării primului ajutor califcat, afirmând „ consider că este o competiţie foarte importantă şi trebuie menţinută şi dezvoltată în viitor în România, pentru că astfel vom putea să dezvoltăm calitatea serviciilor pe care le oferim cetăţenilor”. De asemenea, domnul secretar de stat a precizat faptul că „Ce facem azi aici, e să validăm că, ce am început acum 24 de ani a fost un lucru bun, unde Bihor, a fost cel de-al doilea judeţ după Mureş care a preluat modelul SMURD şi l-a implementat”.

Competitia Nationala de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat    la start | imaginea 3 De asemenea, prefectul judeţului Bihor şi primarul municipiului Oradea au adresat participanţilor mesaje de bun-venit şi felicitări pentru munca de zi cu zi desfăşurată, precum şi pentru rezultatele obţinute la fazele zonale ale concursului, care i-au propulsat în finala Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat.

După festivitatea de deschidere, încheiată cu defilarea loturilor participante, cei prezenţi au asistat la un exerciţiu demonstrativ, al cărui scenariu a presupus extragerea unei persoane încarcerate dintr-un autoturism accidentat şi acordarea primului ajutor calificat, victimei evenimentului, detaliile operaţiunii fiindu-le furnizate celor prezenţi de către comandantul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, locotenent-colonel Sorin Lupşea.

Joi, 04 septembrie a.c., între orele 09.00-17.00, pe platoul magazinului Selgros Cash & Carry se va desfăşura prima etapă a probelor de concurs ale Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului ajutor Calificat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.