Troiţa de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, sfinţită cu ocazia prăznuirii Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, Ocrotitorul Pompierilor

Joi, 18 Septembrie 2014Argeș

Troita de la Detasamentul de Pompieri Campulung  sfintita cu ocazia praznuirii Sfantului Iosif cel Nou de la Partos  Ocrotitorul Pompierilor | imaginea 1 Pornind de la o dorinţă mai veche, dar mânaţi de dorinţa de a-i mulţumi Domnului pentru faptul că subunitatea de pompieri din Câmpulung a trecut cu bine peste greaua încercare pricinuită de intervenţia din 02 octombrie 2013, la incendiul produs la un depozit de deşeuri periculoase, când trei subofiţeri au fost răniţi de o explozie, în vara acestui an, pompierii musceleni au construit cu eforturi proprii şi puţin ajutor din afară, o Sfântă Troiţă din lemn, păstrând specificul zonei şi potrivit tradiţiei creştin–ortodoxe.

Aşa cum scrie pe placa aşezată pe troiţă, acest mic locaş de rugăciune este construit întru veşnică biruinţă în lupta cu flăcările ori cu stihiile naturii şi în ajutorarea populaţiei, pomenire pentru cei care au fost, care sunt şi vor fi. La construirea Troiţei, alături de pompieri, au contribuit, benevol, rude ale cadrelor, dar şi alţi credincioşi care au vrut să rămână anonimi.

Troita de la Detasamentul de Pompieri Campulung  sfintita cu ocazia praznuirii Sfantului Iosif cel Nou de la Partos  Ocrotitorul Pompierilor | imaginea 2 Sfinţirea Troiţei a avut loc luni, 15 septembrie 2014, cu ocazia Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, mitropolit al Banatului şi Sfânt ocrotitor al pompierilor. Ceremonia religioasă a fost ţinută de către Înalt Prea Sfinţitul Calinic – Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului şi un sobor de preoţi, în prezenţa inspectorului şef al ISU Argeş, colonel Popa Ion, comandantului Detaşamentului de Pompieri Câmpulung, maior Bărbulescu Cristian, militarilor şi a multor invitaţi care întotdeauna au fost alături de pompieri.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.