Generalul Ioan Baș decorat de Preşedintele Klaus Iohannis

Vineri, 23 Ianuarie 2015Bihor

Generalul Ioan Bas decorat de Presedintele Klaus Iohannis | imaginea 1 Vineri, 23 ianuarie a.c., cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a acordat domnului general de brigadă Baş Ioan, Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Decorarea a fost făcută la propunerea domnului Gabriel Oprea, Viceprim-ministru pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă Nr. 104 din 29 iunie 2000 privind reinstituirea Ordinului şi Medaliei Naţionale pentru Merit, Ordinul Naţional „Pentru Merit” este al al treilea ordin naţional în ierarhia decoraţiilor, fiind acordat pentru a recompensa serviciile importante aduse statului român pe timp de pace sau pe timp de război. Membrii ordinului sunt numiţi pe viaţă, aceştia purtând numele de cavaler al Ordinului pentru Merit.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.