SMURD Olt, de şase ani în slujba cetăţenilor
Ziua de 28 februarie 2014 are o dublă semnificaţie pentru pompierii din judeţul Olt. În afară de însemnătatea istorică a acestei zile, 82 de ani de când Regele Carol al II-lea, prin „Înalt Decret Regal nr. 468”, a aprobat, în anul 1933, “Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene”, act care a marcat înfiinţarea Protecţiei Civile din România, pompierii SMURD aniversează, la 28 februarie, şase ani de la operaţionalizarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Olt.
Activitatea celor şapte echipaje SMURD din Slatina, Caracal, Scorniceşti, Balş, Stoeneşti, Osica de Sus şi Vişina se desfăşoară în strânsă colaborare cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, Direcţia de Sănătate Publică Olt, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalul Municipal Caracal. Pentru îmbunătăţirea timpului de răspuns şi eficientizarea utilizării resurselor umane, începând cu luna octombrie a anului 2012, la sediul ISU Olt funcţionează dispeceratul comun ISU – Serviciul de Ambulanţă.
Pe parcursul celor şase ani de activitate, SMURD Olt a înregistrat 18.245 de intervenţii, fiind asistate din punct de vedere medical 18.822 de persoane (17.263 adulţi şi 1559 copii).
Numărul şi complexitatea intervenţiilor personalului SMURD Olt a crescut de la an la an şi a ajuns în anul 2014 la 4718 de intervenţii, faţă de numai 1432 de intervenţii în anul 2010, când SMURD Olt funcţiona cu trei echipaje.
Împlinirea a şase ani de la operaţionalizarea SMURD Olt constituie un prilej de a ne exprima preţuirea şi mulţumirea pentru toţi pompierii care încadrează echipajele SMURD pentru devotamentul şi profesionalismul de care au dat dovadă în nobilele misiuni de salvare a vieţilor omeneşti.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.