Un jandarm la... cârma pompierilor!?!

Joi, 04 Februarie 2016București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Gen. Ovidiu Vasilică Nu, nu este un titlu de film și nici măcar o glumă. Este o nouă decizie halucinantă a Guvernului tehnocrat.

Astfel, prin Decizia Prim-Ministrului Dacian Julien Cioloș nr. 46/2016 Colonelul Cornea Nicolae este eliberat din funcţia de inspector general al IGSU. Aceasta, la propunerea formulată de ministrul afacerilor interne prin Adresa nr. 272.668 din - sic!?! - 1 februarie 2016.

Carevasazică ministeriabilii prohodeau deja de 3 zile, după datină, la capul pompierilor români fără ca aceștia să aibă habar. Deh, moda tehnocrată!

Și, de parcă asta nu ar fi fost de ajuns, locul colonelului Cornea la cârma pompierilor este luat de Generalul de brigadă cu o stea Ovidiu Vasilică, fostul Prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române! Incontestabil un profesionist în meseria sa, conform CV-ului, dar, fără pregătire de specialitate în domeniul gestionării situațiilor de urgență, catastrofelor și dezastrelor naturale. Și fără specialitatea necesară Armei Pompieri.

Gestul în sine, este poate cea mai mare UMILINȚĂ din istoria pompierilor. Un caz asemănător s-a mai înregistrat în timpul Comunismului. O umilință la care un MINISTRU TEHNOCRAT supune OSTAȘII POMPIERI. Un mesaj arogant prin care li se dă de înțeles că sunt mulți și... nepregătiți a satisface standardele tehnocrate. Noi ne mirăm cum de nu a ajuns inspector general ministresa tehnocrată a Justiției care oricum se visa pompier acum câteva zile.

Dincolo de întreaga conjunctură ilară și total nefavorabilă, Agenda Pompierului urează noului Inspector General al Pompierilor Români mult succes în incursiunea sa pe frontul incandescent!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.