Dreptatea a învins: Locotenent-colonelul Orlando Șchiopu din nou prim-adjunct al ISU București-Ilfov!

Vineri, 10 Iunie 2016București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Dreptatea a invins  Locotenent colonelul Orlando Schiopu din nou prim adjunct al ISU Bucuresti Ilfov | imaginea 1 O surpriză deosebit de plăcută pentru Arma Pompierilor este întoarcerea în comanda ISU București-Ilfov, ca prim-adjunct, a locotenent-colonelului Orlando Șchiopu. Acum 6 luni, pe 25 noiembrie 2015, Șchiopu și colegii săi colonelul Mihai Mirel Guță și locotenent-colonelul Giani Aldoiu erau executați public de Premierul Dacian Cioloș, în ședința de Guvern, fiind umiliți și categorisiți drept persoane care "nu mai au ce căuta în sistem".

Dintre cei 3, Orlando Șchiopu - omul, pompierul, militarul de carieră, a fost singurul care a ales să lupte pentru a-și recâștiga demnitatea. Nu a fost ușor. Dar, din fericire, dreptatea a învins.

Spunem că nu a fost ușor întrucât în nenumărate articole am încercat și noi să explicăm celor în drept că Ordinul inspectorului general de punere la dispoziție a celor trei NU ARE LA BAZĂ UN TEMEI LEGAL. Ne-am bătut cu morile de vânt. Am solicitat IGSU public să specifice articolele de lege care stau la baza acestei nedreptăți și am primit un răspuns fantasmagoric din care se vedea clar că eram luați drept proști.

Instanța a dat o sentință executorie în acest caz încă în 12 mai. Din fericire, chiar dacă în al 12-lea ceas, actuala comandă a IGSU a pus în aplicare această sentință. Din această dimineață, vineri, 10 iunie a.c., locotenent-colonelul Orlando Șchiopu este din nou prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov.

Felicităm pe această cale actualul inspector general al IGSU, generalul Ovidiu Vasilică pentru că a avut curajul și obiectivitatea să pună în aplicare faptic această hotărâre a instanței reparând o nedreptate crasă făcută de predecesorii săi. Audacia et devotio!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.