Colonelul Daniel Marian Dragne noul inspector general al IGSU

Vineri, 03 Februarie 2017București

Col. Daniel Marian Dragne Așa cum era de așteptat, Generalul-maior Ovidiu Vasilică a fost debarcat de la cârma Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe data de 4 februarie a.c., urmând a-i înceta împuternicirea. În locul său, deloc surprinzător, a fost împuternicit Colonelul Marian Daniel Dragne. Nu vom intra în detalii, conținutul actelor care atestă numirea le găsiți în Monitorul Oficial nr. 100.

Comunicatul remis în această seară de IGSU, arată că distinsul ofițer are o vechime de peste 20 de ani în această Armă. Probabil subordonații de la Biroul de Presă au considerat că acest 20+ dă bine la prezentare. Acești peste 20 de ani de carieră au fost calculați începând, probabil, din prima zi de facultate, nu vechimea efectivă în subunități operative care constituie mândria oricărui ofițer de carieră.

Cu subunitățile operative, cariera ofițerului nu s-a prea intersectat. CV-ul său arată că de-a lungul anilor s-a perindat pe la tot felul de structuri care nu au avut treabă la propriu cu stingerea incendiilor. Locuri călduțe, la birou, departe de mirosul de fum, de călduri dogoritoare sau ger năprasnic. Deh, omul ambițios țintește sus: Stat Major, Serviciu Control, comanda IGSU.

A ocupat în două reprize funcția de Prim-adjunct al inspectorului general al IGSU. În perioada ianuarie - decembrie 2013, respectiv din decembrie 2014, până azi, vineri, 3 februarie a.c.. La al doilea "mandat" reușind să urce la vârful pompierilor români. Se pare că implicarea în implementarea programului de muncă 24 cu 48 al pompierilor militari, în achizițiile de tot felul și devotamentul dovedit față de structurile superioare au fost recompensate.

Poate distinșii subordonați ai Domniei Sale din cadrul Biroului de Presă ne vor preciza într-un comunicat incendiile mai deosebite lichidate sub comanda noului inspector general în cariera de peste 20 de ani. Noi l-am reținut doar pe cel de la Clubul Bamboo unde părea mai degrabă observator, sau poate "inspecta dispozitivele" alături de Dr. Raed Arafat. Și l-am mai reținut pe cel de la Clubul Colectiv la care Colonelul Daniel Marian Dragne a absentat cu desăvârșire, deși, în acea zi, era la comanda IGSU.

Până una alta, atât timp cât într-o instituție ca IGSU în care un ofițer specialist I - adică un locțiitor Centru Operațional - se poate angaja fără exepriență, ba chiar absolvent al unei Facultăți de Educație Fizică și Sport, sau un ofițer specialist I la Compartimentul Logistică, se poate angaja cu Facultatea de Zootehnie, nu ne mai miră că cei aflați în comanda instituției au văzut focul mai mult la televizor sau au stins cu succes doar flacăra de la aragaz.

Dacă generalul de jandarmi s-a descurcat, probabil se va descurca și noul inspector general. Noi îi urăm succes și așteptăm cu viu interes să-și demonstreze calitățile acumulate de-a lungul frumoasei cariere de peste 20 de ani.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.