Comandă nouă la ISU Arad: lt.col. Cosmin Turcuş - prim-adjunct, col. Marian Matei - adjunct

Luni, 03 Iulie 2017Arad

Lt.col. Cosmin Turcuș În așteptarea examenului pentru ocuparea funcției de inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad, vântul shimbării bate din nou prin birourile comenzii.

Din ordin al inspectorului general al IGSU, începând cu data de 1 iulie a.c., prim-adjunctului lt.col. Florentin Țigan i-a fost retrasă împuternicirea în vederea îmbunătățirii calității actului managerial. În locul lui a fost împuternicit prim adjunct al inspectorului şef, locotenent colonelul Cosmin Turcuş.

Lt.col.Cosmin Nicolae Turcuș este absolvent al Facultății de Pompieri, promoția 1998. După absolvire, a ocupat diverse funcții în unitățile de pompieri arădene, în sectorul operativ, coordonând misiunile pompierilor dar și pregătirea acestora. Din anul 2004 își desfășoară activitatea în cadrul Centrului Operațional Județean al ISU Arad, din 2016 ocupând, în urma unui examen, funcția de șef Centru Operațional. Ofițerul este membru al echipei româneşti de căutare – salvare urbană de nivel mediu (RO - USAR), acreditată INSARAG.

Col. Marian Matei Adjunct al inspectorului șef a fost împuternicit lt.col. Marian Matei. Ofițerul a absolvit Institutul Militar de Transmisiuni „Decebal”, Facultatea de Transmisiuni, Sibiu. Din anul 2007 este ofițer specialist comunicații și tehnologia informației în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad. Din 2017 este șeful Serviciului Comunicații și Tehnologia Informației al inspectoratului arădean.

Postul de inspector șef al ISU Arad este deocamdată vacant, lt.col. Cristian Gârbau încetându-i împuternicirea de 6 luni, la data de 30 iunie. De altfel, pe 11 iulie a.c., se va desfășura, la București, concursul pentru ocuparea funcției de inspector șef al ISU Arad.

Până la aflarea rezultatului acestui concurs, atribuţiile inspectorului şef sunt preluate de prim adjunctul inspectorului şef, lt.col. Cosmin Turcuș.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.