În aplauzele colegilor

Marți, 05 Martie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

In aplauzele colegilor | imaginea 1 În aplauzele colegilor și cu lacrimi în ochi, vineri dimineaţă, 01 martie, a.c, Plt. adj. șef Petrică Ionel - Șef Gardă Intervenție și Stingere (G.I.S.) în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria și-a luat rămas bun de la colegii săi, a doua sa familie cum obișnuia să spună, cu prilejul trecerii în rezervă, cu drept la pensie.

Cariera salvatorului teleormănean a început în anul 1996 la Brigada de Pompieri „Dealul Spirii” din municipiul București, când a absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești, reușind ca după numai un an să revină acasă, la Grupul de Pompieri al Județului Teleorman, unde și-a încheiat și cariera.

Din punct de vedere profesional, cei peste 23 de ani de activitate au reprezentat mii de intervenții în ajutorul cetățenilor, conduse și coordonate personal de către el, indiferent de tipul misiunilor alocate: incendii, accidente rutiere, inundații, înzăpeziri, fenomene meteorologice periculoase, salvări de persoane din medii ostile, explozii și multe altele.

O altă activitate deosebit de importantă pe care a realizat-o în cadrul unității a fost pregătirea profesională a tinerilor salvatori, reușind să transmită acestora din experiența sa, iar prin înaltul său nivel de cunoștințe și deprinderi practice să-i determine să se perfecționeze continuu pentru a face față oricăror situații de urgență.

In aplauzele colegilor | imaginea 2 Rezultatele salvatorului sunt reliefate și de performanțele obținute de lotul sportiv al unității noastre, unde aportul domnului plt. adj. șef Petrică Ionel a fost extraordinar, atât ca membru al echipajului, cât și ca șef de lot (antrenor), reușind în fiecare an să obțină locuri fruntașe la concursurile de specialitate ale pompierilor, în întrecerile între județe.

Coordonatele întregii sale cariere definesc profilul acestui salvator de excepție al unității, care a dăruit totul meseriei, profund implicat și atașat de subunitatea în care și-a desfășurat cea mai mare parte a activității, dar mai ales dedicat oamenilor.

Îi mulțumim pentru că a servit Patria cu devotament, curaj și credință sub semnul armei pompierilor, purtând cu mândrie, zi de zi, uniforma militară, cu o activitate bogată, cu intervenții nenumărate, cu rezultate foarte bune obținute în misiunile desfășurate și suntem convinși că, în continuare, va ajuta membrii comunității din care face parte.

Cu prilejul pensionării, îi transmitem multă sănătate, împliniri, zile liniștite, bucurii alături de familie și prieteni, dar și o PENSIE cât mai lungă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.