4 aprilie – Ziua aniversară a ISU Sibiu

Joi, 11 Aprilie 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

4 aprilie   Ziua aniversara a ISU Sibiu | imaginea 1 Se împlinesc, joi, 4 aprilie, a.c., 83 de ani, de când, la data de 04 aprilie 1936, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 80 partea I, „Legea pentru organizarea pompierilor”, act normativ promulgat de către regele Carol al II-lea, prin Înaltul Decret Regal Nr. 815 din 3 aprilie 1936.

În baza acestei legi a apărut prima companie de pompieri militari în oraşul Sibiu, compusă dintr-un ofițer comandant, doi subofiţeri şi 40 de oameni de trupă. ISU Sibiu își sărbătorește ziua începând cu anul 2016, când, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne emis la data de 19 ianuarie 2016 și publicat în Monitorul Oficial al României la data de 26 ianuarie 2016, data de 4 aprilie a fost stabilită ca zi aniversară a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, în semn de respect și apreciere pentru cei care de-a lungul timpului au salvat vieţi omenești și bunuri materiale.

Festivitatea de sărbătorire a zilei pompierilor sibieni s-a desfășurat la sediul ISU Sibiu, printr-o ceremonie militară. Activitatea a debutat cu intonarea Imnului Național al României, după care a urmat o scurtă prezentare a istoricului pompierilor sibieni.

Pentru implicarea în activitatea depusă, profesionalismul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în slujba comunității, 15 cadre au fost recompensate cu diplome, plachete de onoare, albume foto ilustrate (elaborate la nivelul I.G.S.U.), precum și fanionul ISU. De asemenea, pentru rezultatele deosebite la diferitele competiții la care a participat în cursul anului 2018 , domnul plt. maj. Oprea Andrei Gabriel a primit distincția de Pompierul de Onoare 2018, premiu în valoare de 1000 lei, oferit de Banca Transilvania.

Inspectorul șef al ISU Sibiu a apreciat devotamentul și implicarea pompierilor sibieni care, zi de zi, acționează în sprijinul cetățenilor, mulțumindu-le și urându-le sănătate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.