Jurământul militar - legământul sacru faţă de ţară!

Vineri, 19 Aprilie 2019Bacău
Sursa Foto: ISU Bacău

Juramantul militar   legamantul sacru fata de tara | imaginea 1 Luni, 15 aprilie, a.c., șase pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au rostit, cu mândrie și dragoste de patrie, jurământul militar, marcând astfel trecerea pragului spre o carieră militară pusă în serviciul cetățenilor.

“Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”

Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre militari. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente le călăuzesc paşii în carieră şi le revin în memorie atunci când le este mai greu.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment au fost citite ordinele de trecere în rezervă, cu drept la pensie, a șase salvatori care și-au desfășurat activitatea în cadrul unității de pompieri.

Ceremonia de depunere a jurământului militar a avut loc la sediul ISUJ Bacău, în prezența prefectului județului Bacău - doamna Maricica-Luminița Coșa, dar și a mai multor oficialități ale județului.

Mult succes în carieră celor care astăzi au depus Jurământul Militar, iar colegilor care au trecut în rezerva le urăm pensie lungă încărcată cu bucurii!

Juramantul militar   legamantul sacru fata de tara | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.