Depunere de jurământ - au avut onoarea de a-şi uni destinul cu cel al ţării

Marți, 04 Iunie 2019Satu Mare
Sursa Foto: ISU Satu Mare

Depunere de juramant   au avut onoarea de a si uni destinul cu cel al tarii | imaginea 1 Momente surprinse joi, 30 mai, a.c., în timpul ceremoniei de depunere a Jurământului de credință de către cei mai noi angajați în Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare.

"Depunerea Jurământului de credință este actul de conștiință cu înalte semnificații patriotice și civice, prin care un tânăr sau o tânără dobândește statutul de militar. Prin rostirea Jurământului, vă alăturaţi generațiilor de pompieri militari care și-au închinat viața slujirii Națiunii, asigurând salvarea vieții, a bunurilor și protejarea mediului.

Rostind acest Jurământ de credință, veți face parte din familia pompierilor militari ai județului Satu Mare. Ați fost chemați să desfășurați o misiune pe cât de grea, pe atât de nobilă, să fiți alături de cetățeni în cele mai grele împrejurări și să apărați viața cu orice preț … Să considerați profesia de pompieri militari ca pe o datorie supremă și să încercați ca, înainte de toate, voi dragi colegi, să fiți mândri de uniforma pe care ați îmbrăcat-o acum câteva zile." (parte din discursul Inspectorului Şef, col. Nicolae Dima, adresat cu ocazia depunerii Jurământului).

Sublocotenent Şchiop Cristina, sublocotenent Kala Cristian, sg. maj. Mut Adina, sg. maj. Silaghi Renata şi sg. maj. Timiş Bianca sunt cei care joi, într-o ceremonie solemnă şi în prezenţa famillilor, au avut onoarea de a-şi uni destinul cu cel al ţării.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.