174 de ani de la prima tură de serviciu a Detașamentului Mihai Vodă

Sâmbătă, 06 Iulie 2019Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

174 de ani de la prima tura de serviciu a Detasamentului Mihai Voda | imaginea 1 Într-o locație încărcată de istorie, în curtea primei unități de pompieri din capitală, luni, 1 iulie, a.c., pompierii militari au sărbătorit ziua aniversară a Detașamentului de Pompieri Mihai Vodă.

Roata de Pompieri, așa cum s-a numit actuala subunitate de pompieri Mihai Vodă, a fost înființată prin Decret Domnesc la data de 18 august 1844, fiind prima unitate de pompieri din București. Cu toate acestea, pompierii bucureșteni au intrat în intervenție la data de 01 iulie 1845.

În prezent, la 174 de ani de la prima tură de serviciu a Detașamentului Mihai Vodă, au avut alături de ei, pe lângă cadrele active ale acestei subunități, foștii comandanți ai acesteia, cadrele rezerviste, dar și pe medicul șef al UPU-SMURD Floreasca.

Tot luni, la ceas de sărbătoare, după 28 de ani de activitate, colegul lor, plutonierul adj. Constantin Marian, i-a salutat din postura de rezervist, acesta trecând în rezervă cu drept de pensie. Foştii colegi îi doresc multă sănătate și pensie lungă! La mulți ani, Detașament Mihai Vodă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.