A fost inaugurat basorelieful Generalului Eremia Grigorescu

Marți, 23 Iulie 2019Galati
Sursa Foto: ISU Galati

A fost inaugurat basorelieful Generalului Eremia Grigorescu | imaginea 1 Vineri, 19 iulie, a.c., începând cu ora 09.00, la sediul ISU Galați a avut loc dezvelirea basoreliefului Generalului Eremia Grigorescu.

Evenimentul a debutat cu inaugurarea efigiei Marelui General, urmată de un ceremonial religios și frumoasa evocare istorică a personalității eroului de la Mărășești, de către dl. Adrian Pohrib, directorul Serviciului Județean Galați al Arhivelor Naționale. Au fost prezenți dl. subprefect Mihai Manoliu, cadre militare din cadrul Garnizoanei Galați, dl. general Zaharia Viorel, un reprezentat al Poliției Locale Galați, alături de lucrători activi, în rezervă și în retragere, constituiți în cadrul Asociației Frontiera Gălățeană și dl. Didel Bădărău, președintele Asociației. A mai fost prezent și dl. Victor Cilincă, redactor la „Viața Liberă”, scriitor, dramaturg și cetățean de onoare al Galațiului.

Lucrarea a fost realizată de către prof. Mugur Vrînceanu, șeful Catedrei de Arte din cadrul Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” Galați. Prietenii din cadrul Asociației Culturale „Tomis” Galați (vicepreședinte Adrian Tăbăcaru) și ai Asociaţiei „Tradiţia Militară"()Lucian Pleșa), au asigurat un deosebit decor, uniforme care au transpus în trecut. Evenimentul face parte din proiectul „Drumul Generalului Eremia Grigorescu”, care a debutat cu plantarea unor puieți de salcâmi în localitatea Izvoarele.

Sâmbătă, 20 iulie, la Târgu-Bujor a avut loc un scurt ceremonial religios, evocarea istorică a personalității Generalului, urmate de o depunere coroane de flori și ceremonial militar la monumentul ridicat în cinstea eroului de la Mărășești.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.