Detașamentul 2 de Pompieri Brașov la ceas aniversar

Marți, 23 Iulie 2019Brasov
Sursa Foto: ISU Brasov

Detasamentul 2 de Pompieri Brasov la ceas aniversar | imaginea 1 Vineri, 19 iulie, a.c., se împlinesc 45 de ani de la înființarea Detașamentului 2 de Pompieri Brașov.

Situat în municipiul Brașov, strada Berzei, nr. 24A, Detașamentul 2 de Pompieri Brașov a fost înființat la data de 19.07.1974, într-o perioadă în care Grupul de Pompieri Brașov era într-o continuă modernizare.

Decizia înființării Companiei a III-a de Pompieri (denumirea inițială), a fost influențată puternic de incendiul devastator din 03.07.1974 de la magazia de materiale a halei de montaj general de la întreprinderea Autocamioane Brașov.

Subunitatea are repartizat un raion de intervenție în suprafață de 640 km pătrați, cuprinzând 2 municipii, 6 comune și 9 sate, 2 zone turistice, deservind o populație de circa 190.000 de locuitori.

De la începutul anului 2019 și până în prezent, subunitatea a participat la 1630 de intervenții în situații de urgență.

Pompierii pleacă la misiuni fără a ști când și dacă se vor întoarce. De cele mai multe ori pășesc dincolo de limite, pentru a înfrunta pericolul sau cel puțin o provocare majoră. În această meserie nu ai voie să greșesti de doua ori, o singură dată poate fi fatal... Ca pompier faci orice e nevoie să te adaptezi situației. Cel mai frumos lucru care ti se poate întâmpla în această meserie este când efortul tău este apreciat, iar după finalizarea intervenției primești un simplu mulțumesc.

Meseria de pompier este cea mai nobilă meserie și nimic nu poate fi mai plăcut decât satisfacția salvării unei vieți.

La mulți ani și succes în îndeplinirea misiunilor, dragi colegi!

Detasamentul 2 de Pompieri Brasov la ceas aniversar | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.