Vizita delegației Oficiului Național de Protecție Civilă din Tunisia

Marți, 23 Iulie 2019Mures
Sursa Foto: ISU Mures

Vizita delegatiei Oficiului National de Protectie Civila din Tunisia | imaginea 1 Vineri, 19 iulie, a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, a avut onoarea și deosebita plăcere de a întâmpina vizita delegației Oficiului Național de Protecție Civilă din Tunisia.

În contextul încheierii unui Memorandum de Înțelegere în vederea întăririi cooperării româno-tunisiene în domeniul protecției civile, prin schimb de expertiză și bune practici, respectiv proiecte și activități comune, între Departamentul pentru Situații de Urgență și Oficiul Național pentru Protecție Civilă din Tunisia, această vizită de lucru implică deplasări pe teren la nivel național pentru a vedea și a interacționa cu sistemul de urgență românesc (protecție civilă, asistență medicală de urgență, dispecerat integrat).

Cu ocazia acestei vizite, au fost prezentate tipurile de tehnică și echipamente performante destinate eficientizării misiunilor de salvare din dotarea inspectoratului: containere cu accesorii de căutare a victimelor și salvare de sub dărâmături, tabere mobile pentru persoanele evacuate, autospeciale de salvare de la înălțime, generatoare electrice pentru iluminat de mare capacitate etc.

Vizita delegatiei Oficiului National de Protectie Civila din Tunisia | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.