Respect, Plutonier major Alin Jorja - Pompierul de Onoare al anului 2019!

Marți, 17 Septembrie 2019Alba
Sursa Foto: ISU Alba

Respect  Plutonier major Alin Jorja   Pompierul de Onoare al anului 2019 | imaginea 1 Alin este Pompierul de Onoare al anului 2019! Făcând parte din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia - Garda de Intervenție Sebeș, Alin era la Sibiu, la un curs de perfecționare pentru acordarea primului ajutor. Pe la prânz a primit un telefon.

“‑ Bună ziua! Alin, știm că ești la Sibiu, dar te rugăm ca mâine să vii la București.
‑ S-a întâmplat ceva?
‑ Da! Mâine este ziua noastră, a pompierilor, iar tu ai fost desemnat pompierul anului!
‑ Dar de ce eu? Nu am făcut nimic deosebit.
‑ Alin, o fetiță trăiește acum datorită ție. Cu toții știm că ți-ai pus viața în pericol pentru a o salva. Și mai știm că ea este una dintre zecile de persoane pe care tu și colegii tăi de la Sebeș le-ați salvat în cei 10 ani de când sunteți pompieri. Acest lucru ne face să fim mândri de voi și de aceea te rugăm să fii lângă noi la sărbătorirea Zilei Pompierilor.”

Vineri, 13 septembrie, a.c., Alin a primit onorul tuturor colegilor și nu numai. Cu toții i-au mulțumit și l-au felicitat pentru gestul pe care l-a făcut pe 25 iunie, atunci când a salvat de la înec o fetiță luată de o viitură puternică. Deși curenții erau foarte mari, iar apa foarte rece, fiind zonă de munte, și cu un nivel ajuns rapid la peste doi metri adâncime, Alin nu a ezitat și s-a aruncat în vâltoare. Pentru că asta face un adevărat salvator. Își pune viața în pericol pentru a salva o altă viață!

Tată a doi copii, cu o carieră ireproșabilă și de o modestie remarcabilă, acesta a spus că el și-a făcut doar datoria: “Adevăratul erou este copilul care ne-a anunțat că fetița este surprinsă de viitură în mijlocul râului. Menirea mea și a colegilor mei era de a o salva. De aceea ne-am făcut pompieri!”

Plutonier major JORJA ALIN îndeplinește funcția de ajutor Șef Tură de Serviciu în cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia și nu face excepţie de la nobilul deziderat al salvatorilor de profesie, acesta făcându-şi meseria cu abnegaţie şi profesionalism și punând pe primul plan viaţa şi integritatea celor de lângă el.

Pompierul s-a remarcat prin intervențiile exemplare la diverse misiuni de amploare, destinate salvării vieții semenilor și a bunurilor acestora, din calea flăcărilor sau a apelor învolburate, dintre acestea remarcându-se misiunea de localizare și lichidare a unui puternic incendiu declanșat în urma unei explozii de la Fabrica de Arme Cugir. Măsurile întreprinse de acesta, în calitate de coordonator al intervenției, calmul și profesionalismul dovedite la locul evenimentului, au garantat succesul acestei misiuni deosebit de dificile, reușindu-se evitarea unei catastrofe prin propagarea flăcărilor la depozitele de muniție și explozivi.

O altă misiune în care acesta și-a dovedit stăpânirea de sine, determinarea și curajul, a fost cea de salvare a unui copil de la înec. Conștient de faptul că viața unui om este în pericol, Alin, ”înarmat cu o vestă și un colac de salvare”, a sărit în apele învolburate ale râului Sebeș și a reușit să-l salveze pe micuț, într-o luptă contracronometru cu debitul în continuă creștere al râului și curenții deosebit de puternici.

O tragedie avea să fie evitată și în localitatea Vințu de Jos, unde un incendiu de proporții a cuprins fabrica de încălțăminte. Ajuns la fața locului alături de coechipierii săi și conștient de faptul că fiecare secundă contează în salvarea unei vieți, cu stăpânire de sine și profesionalism, a reușit să evacueze la timp și în deplină siguranță personalul aflat în interiorul clădirii în momentul producerii incendiului.

Sub deviza CURAJ ȘI DEVOTAMENT, pompierii salvatori răspund cu promptitudine fiecărei solicitări de ajutor și reușesc, cu succes, să câștige lupta cu secundele pentru redarea șansei la viață!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.