Kara - noul membru al familiei ISU Brașov

Luni, 25 Noiembrie 2019Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Kara   noul membru al familiei ISU Brasov | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Țara Bârsei" al judeţului Braşov are în echipă un nou membru care va ajuta la îndeplinirea misiunilor de salvare a persoanelor surprinse sub dărămături, ca urmare a producerii unor calamităţi sau accidente.

În vârstă de 4 luni, Kara este femelă, rasa ciobănesc belgian malinois și se va afla sub directa îngrijire a unui cadru militar din Detaşamentul 1 de Pompieri Braşov care se va ocupa de antrenamentul zilnic al patrupedului. De asemenea, câinele va beneficia de condiţii optime de îngrijire, hrănire şi antrenament.

Câinii de căutare - salvare, folosiți în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență, trebuie să se adapteze foarte ușor la orice zonă de antrenament sau condiții meteorologice, cu o mare rezistență psihică la antrenamentele îndelungate şi succesive.

Toate antrenamentele cu patrupedele, destinate căutării și salvării persoanelor surprinse sub dărămături, folosesc metode care exclud orice formă de duritate, astfel încât câinii să fie calmi şi sociabili atunci când descoperă victime (a caror reacție poate fi una nefirească).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.