Un pompier vrâncean a primit Emblema de Merit „Acţiuni umanitare” din partea IGSU

Vineri, 13 Decembrie 2019Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Un pompier vrancean a primit Emblema de Merit  Actiuni umanitare  din partea IGSU | imaginea 1 În fiecare an, cu ocazia zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă conferă distincţii onorifice pompierilor militari care s-au remarcat în misiuni prin „curaj şi devotament”.

Şi în acest an, profesionalismul pompierilor vrânceni a fost recunoscut la nivel naţional. Plutonierul major Mardari Eduard-Florin a fost răsplătit cu emblema de merit „Acţiuni umanitare” clasa a II–a, pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.

Cu siguranţă, misiunea la care a participat în data de 20 august, a.c., nu o va uita niciodată. Pe lângă rezultatul de excepţie obţinut acum, această misiune i-a adus distincţia de „Pompierul lunii august” şi „Salvatorul de onoare al judeţului Vrancea”.

În acea zi de august, în jurul orei 14.00, la numărul unic de urgenţă 112, a fost anunţat faptul că o persoană a căzut într-o fântână. Imediat de la Detaşamentul de Pompieri Focşani au fost trimise la faţa locului trei echipaje. Din echipajul care asigura prima intervenţie a făcut parte şi plutonierul major Mardari Eduard-Florin, cel căruia i se datorează succesul misiunii. La locul evenimentului, subofiţerul a fost cel care a coborât în fântâna adâncă de aproximativ 25 m şi a extras în siguranţă o femeie care a alunecat în interior. Intervenţia a fost foarte dificilă, deoarece operaţiunile de salvare au fost realizate într-un spaţiu îngust. Doar profesionalismul şi siguranţa de sine cu care a acţionat subofiţerul au condus la un final fericit.

Luni, 09 decembrie, a.c., inspectorul şef, colonel Chiscop Flaviu, l-a felicitat şi i-a înmânat distincţia conferită de eşalonul superior. Vizibil emoţionat, plutonier major Mardari Eduard-Florin a mărturisit că este foarte bucuros, iar „acest lucru confirmă că suntem bine pregătiţi şi suntem capabili să ne îndeplinim cu succes datoria. Distincţia este nu numai a mea, ci este a tuturor colegilor. Ea încununează pregătirea temeinică şi valoarea întregii echipe. Vă mulţumesc şi vă asigur că şi pe viitor voi da dovadă de aceeaşi seriozitate şi implicare.”

Reprezentanţii ISU Vrancea îşi exprimă mândria faţă de rezultatele obţinute şi pe această cale îl felicită încă o dată pe colegul lor, plutonier major Mardari Eduard-Florin.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.