Voluntari în slujba comunităţii

Luni, 09 Decembrie 2019Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Voluntari in slujba comunitatii | imaginea 1 98 de voluntari, 1557 intervenții, 14778 de ore (echivalentul a 616 zile) puse în slujba comunității în ultimul an și jumătate. Așa ar arăta o radiografie a activității celor care au ales să se alăture salvatorilor profesioniști din cadrul ISU Satu Mare.

A devenit o obișnuință să fie prezenţi la intervenții, la evenimente festive, la competiții sportive, precum și la activitățile instructiv-educative și preventive.

Pentru a marca Ziua Internaţională a Voluntariatului, sărbătorită anual în data de 5 decembrie, voluntarii sătmăreni au organizat o serie de activităţi şi evenimente dedicate unui spectru larg de benficiari.

Sub deviza ”Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”, ei au ales sa îi înveţe şi pe cei mai mici: preşcolari, elevi de clasele primare, gimnaziale şi liceale cum să se comporte în diferite situaţii de urgenţă, dar şi cum să aplice corect anumite manevre de acordare a primului ajutor organizând lecţii deschise în 10 unităţi de învăţământ din judeţ.

De asemenea, pentru un public mai larg, miercuri, 4 decembrie, au fost prezenţi timp de 4 ore în incinta Shopping City Satu Mare pentru a oferi celor interesaţi noţiuni despre acordarea primului ajutor, dar şi materiale informative ce vizează prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă. Participanţii au asistat la demonstraţii şi au exersat ei inşişi cele învăţate sub atenta îndrumare a specialiştilor.

Joi, 5 decembrie, a.c., la sediul inspectoratului a fost organizată o festivitate, în care prim-adjunctul inspectorului şef, colonel Aurel Ulici, a înmânat voluntarilor certificatele şi diplomele de absolvire, urmată de executarea de către voluntari a două ample exerciţii: de intervenţie pentru acordarea primului ajutor victimei unui accident, respectiv de stingere a unui incendiu.

La ceas aniversar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș”al județului Satu Mare își exprimă aprecierea pentru activitatea desfășurată și transmite tuturor voluntarilor un călduros „LA MULȚI ANI!”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.