Pensie lungă şi sănătate! Respect, Locotenent-colonel (r) Borz Felician!

Marți, 18 Februarie 2020Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Pensie lunga si sanatate  Respect  Locotenent colonel  r  Borz Felician | imaginea 1 Unul dintre cei mai experimentați ofițeri din Centrul Operațional a trecut în rezervă, după 28 de ani de veghe pentru siguranța clujenilor. A participat activ la peste 1.000 de intervenții și s-a îngrijit de siguranța participanților la mii de evenimente sportive sau cu public numeros.

Înainte de a pune uniforma de pompier militar în cui, reprezentanţii ISU Cluj l-au întrebat ce sfat le-ar da colegilor mai tineri, iar răspunsul său a fost ferm și concis: "- Să faci tot ceea ce îți stă în putință pentru a-i ajuta pe cei aflați în pericol, păstrează-ți credința în ceea ce faci și încearcă să fii la capacitate maximă la toate intervențiile la care participi. Dar nu uita să îți găsești liniștea interioară atunci când ești alături de familia ta."

Felician a fost printre primii pompieri care au încadrat autospeciala de descarcerare, primită prin donație în 1996. Își amintește momentele grele dinaintea acelui punct de cotitură, când victimele accidentelor rutiere rămâneau prinse în mașini și salvatorii se străduiau să le scoată folosind ”scule rudimentare”: o rangă, un cabestan sau chiar pânze de bomfaier...

A trecut mult de atunci, dar și acum își amintește cu emoție de momentele când a scos două victime rănite grav după un accident rutier, produs în localitatea Vâlcele, și a putut să le predea în viață echipelor medicale. Tot așa, povestește despre incendiul dintr-un apartament de la etajul 10, de pe aleea Ciobanului, la care, după ce pompierii s-au răsfirat pe scară pentru a ridica furtunul cu apă, a ajuns singur în fața ușii închise, pe care a spart-o cu piciorul, și a găsit un bărbat imobilizat pe un pat în flăcări. L-a scos pe brațele sale și i-a salvat viața. Iar amintirile din toată cariera sa le-ar putea depăna la nesfârșit...

Colegii îl felicită pentru profesionalismul și dedicația sa, dar mai ales pentru toți acești ani în care a pus suflet în tot ceea ce a făcut! Îi mulțumesc încă o dată domnului Locotenent-colonel (r) Borz Felician, îi doresc să se bucure cât mai mult de noua etapă care tocmai a început și îl salută într-un glas: Curaj și Devotament!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.