Pompierul de Onoare al anului 2019 - Plutonier adjutant Robert Kulcsar

Miercuri, 05 Februarie 2020Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Pompierul de Onoare al anului 2019   Plutonier adjutant Robert Kulcsar | imaginea 1 Pompierul de Onoare al anului 2019 a fost desemnat joi, 30 ianuarie, a.c., prin ordin al inspectorului-şef, plutonierul adjutant Robert Kulcsar. Pompierul hunedoarean a reuşit să salveze viaţa unui om aplicând corect şi la timp metodele de resuscitare.

Omul salvat, Călin Ciora, şi salvatorul său s-au aflat în această zi, împreună la ceremonia de decernare a distincţiei Pompierul de Onoare al anului 2019.

Pompierul Robert Kulcsar a participat alături de Bebe, ciobănescul german, specializat în căutare-salvare, al I.S.U. Hunedoara la un concurs de dresaj canin la Sibiu. Pe parcursul derulării probei de căutare a unei victime surprinse sub dărâmături, unul dintre participanţi, în vârstă de 58 de ani, din Cluj, s-a prăbușit la pământ.

Robert şi alţi colegi au evaluat victima, au constatat lipsa pulsului și au aplicat masajul cardiac reușind să-l ţină în viaţă pe Călin până la sosirea echipajelor de ajutor medical calificat. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Sibiu unde medicii i-au montat pe cord 4 stenturi.

Efectuarea masajului cardiac eficient a fost vital în menţinerea în viaţă a bărbatului și evitarea afectării cerebrale ca urmare a lipsei oxigenului.

Călin Ciora și-a reluat viaţa și s-a reîntors la marea lui pasiune: câinii de căutare-salvare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.