A fost inaugurat un Punct de lucru la Homorod, Braşov

Vineri, 10 Aprilie 2020Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

A fost inaugurat un Punct de lucru la Homorod  Brasov | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu Primăria Homorod şi Consiliul Judeţean Braşov, au inaugurat luni, 06 aprilie, a.c., un Punct de lucru în localitatea Homorod. Punctul de lucru s-a operaționalizat pentru reducerea timpului de răspuns, pentru creșterea siguranței cetățenilor și protecția comunității.

S-au luat în calcul numeroasele solicitări din zona respectivă pentru a interveni la diferitele situații de urgență (accidente rutiere, incendii, urgențe medicale) și, totodată, s-a avut în vedere și faptul că cea mai apropiată subunitate a Inspectoratului se află în orașul Făgăraș sau municipiul Brașov, iar intervenţiile la o parte din localitățile din această zonă erau efectuate de ISU Mureş și ISU Harghita.

Acest Punct de lucru va funcţiona în subordinea Detaşamentului de Pompieri Făgăraș. Aici vor fi relocate într-o primă etapă o autospecială cu apă și spumă cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, un autocamion și o motopompă care vor fi deservite de șapte subofiţeri.

Punctul de lucru de la Homorod va deservi orașul Rupea și comunele Homorod, Cața, Bunești, Racoș, Hoghiz, Ticușul Vechi. Dacă timpul mediu de intervenţie era de peste 40 minute pentru zonele cele mai îndepărtate din nordul județului, prin înfiinţarea acestui Punct de lucru se va reduce.

Înfîințarea acestui Punct de lucru a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Hororod și Consiliului Județean Brașov, cărora le sunt adresate mulțumiri.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.