Detașamentul de Pompieri Făgăraș la ceas aniversar

Vineri, 03 Aprilie 2020Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Detasamentul de Pompieri Fagaras la ceas aniversar | imaginea 1 Miercuri, 1 aprilie, a.c., s-au împlinit 80 de ani de la înființarea Detașamentului de Pompieri Făgăraș. Detașamentul de Pompieri Făgăraș are cel mai mare raion de intervenție dintre toate subunităţile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Braşov. În raionul subunității se regăsesc importante obiective turistice, dar și economice din Țara Făgăraşului.

În primele 3 luni ale acestui an, Detaşamentul de Pompieri Făgăraș a intervenit la 341 situaţii de urgență.

În subunitatea de pompieri din Făgăraş se află şi un poligon de antrenament, în care salvatorii din toată ţara studiază dezvoltarea incendiilor în timp real și unde se pregătesc pentru stabilirea tacticii de intervenție care trebuie adoptată în funcție de dezvoltarea incendiilor.

Antrenamentele realizate în acest poligon au ca scop dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor specifice ale pompierilor, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Totodată, în luna aprilie se va operaționaliza un punct de lucru în localitatea Homorod, care va aparține de Detașamentul de Pompieri Făgăraș, cu scopul de a reduce timpul de răspuns la intervențiile din această parte a județului.

Reprezentanţii ISU Braşov urează La mulţi ani colegilor de la Făgăraș şi misiuni cât mai ușoare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.