De 10 ani în sprijinul oamenilor - Garda Nr. 2 de Intervenție Birchiș

Luni, 06 Iulie 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

De 10 ani in sprijinul oamenilor   Garda Nr  2 de Interventie Birchis | imaginea 1 Acum 10 ani, cu mari eforturi și prin sprijinul Consiliului Județean Arad, care a realizat construcția subunității, în zona de sud a Văii Mureșului s-a operaționalizat o nouă subunitate de pompieri.

Garda Nr. 2 de Intervenție Birchiș a fost înființată în urma unor analize riguroase realizate de Centrul Operațional Județean al I.S.U Arad.

Întreaga zonă de sud a Văii Mureșului era ”descoperită”, de la Lipova până la Căpâlnaș nu exista niciun serviciu voluntar la primărie care să aibă în dotare autospeciale de stingere, motopompe sau alte mijloace de intervenție la incendii şi diferite alte situații de urgență. Timpul de răspuns al subunității din Bârzava era foarte mare din cauza distanțelor față de localitățile din acea zonă, cât și a infrastructurii, la majoritatea intervențiilor din aceea zonă fiind solicitat sprijinul colegilor din județul Timiș de la Făget.

Astfel s-a decis înființarea unei noi subunități. Garda Nr. 2 de Intervenție Birchiș, în subordinea Secției de Pompieri Bârzava. Construcția a fost realizată integral de către Consiliul Județean Arad, cu sprijinul primăriei Birchiș care a pus la dispoziție terenul. În anul 2010, la inaugurare, a fost cea mai modernă subunitate de pompieri din România.

Subunitatea asigură răspunsul în situații de urgență într-un raion de intervenție, cu o suprafaţă de 732,5 kmp, care cuprinde 5 comune, 30 sate şi o populaţie de 11.470 locuitori.

În cei 10 ani de la înființare, salvatorii care asigură intervenția pentru oamenii din aceste localități au executat 3105 misiuni. Echipajul SMURD al subunității a intervenit în 2529 cazuri pentru acordarea asistenței medicale prespitalicești. În alte 576 de situații a fost nevoie de prezența salvatorilor pentru stingerea incendiilor, intervenții la inundații, furtuni, misiuni de căutare - salvare sau misiuni de sprijin în județul Timiș.

Astăzi, subunitatea are în dotare o autospecială de stingere și modul descarcerare, o autospecială SMURD și un autocamion de intervenție.

De 10 ani in sprijinul oamenilor   Garda Nr  2 de Interventie Birchis | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.