Pensie lungă şi sănătate! Respect, Plutonier adjutant-șef (r) Bochiș Flavius!

Sâmbătă, 25 Iulie 2020Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Pensie lunga si sanatate  Respect  Plutonier adjutant sef  r  Bochis Flavius | imaginea 1 După 27 de ani la Arma "Pompieri", plt. adj.-șef Bochiș Flavius a trecut în rezervă, cu drept la pensie.

Pompierul clujean a trecut prin toate etapele carierei militare, debutând cu Școala de Subofițeri din Boldești, din 1992, și a trecut prin toate transformările care au marcat ”meseria” de salvator în ultimele decenii.

Cel mai mult a îndrăgit ”intervenția”, acolo unde a trăit și cele mai mari încercări ale vieții. A cunoscut la propriu dogoarea incendiilor majore, atât pe timpul incendiului la combinatul metalurgic din Câmpia Turzii, cât și la incendiul care a distrus recent o hală aflată în construcție din Câmpia Turzii. S-a luptat cu inundații și a fost prezent ori de câte ori alarma subunității a sunat pentru a-i trimite în ajutorul oamenilor aflați în pericol.

Își amintește și azi că, la una dintre intervenții, autospeciala în care gonea alături de colegii săi s-a răsturnat, iar atunci au fost la un pas de moarte. Își amintește cum a reușit să iasă singur din camionul zdrobit și să-și strige pe rând colegii rămași în cabină. Poartă și azi cicatricea acelei zile, când doar șansa le-a fost alături, deoarece un cablu electric rupt a ajuns pe cauciucul mașinii, fără să atingă nici o parte metalică a autospecialei, iar salvatorii au reușit să iasă pe rând din apa care se scurgea peste ei din rezervorul mașinii.

Profesionalismul său, dedicarea, seriozitatea și curajul demonstrate în activitatea desfășurată, în cei 27 de ani, au constituit puncte de reper pentru tinerii salvatori din ”tura” pe care a condus-o în ultimii ani, aceștia găsind de fiecare dată înțelegere și un sfat bun de la experimentatul lor coleg.

Acum, la finalul carierei sale, colegii mai tineri își exprimă sincerele gânduri de admirație și respect pentru tot ceea ce a realizat în cadrul unității, manifestând devotament, curaj și responsabilitate față de semeni.

Îi adresează calde mulțumiri pentru generosul efort de a sluji țara și cetățenii, și-i doresc multă sănătate alături de cei dragi și să se bucure de pensie foarte mult timp de aici înainte!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.