Respect, Plutonier adjutant Băncilă Mihai - Adrian!

Luni, 20 Iulie 2020Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Respect  Plutonier adjutant Bancila Mihai   Adrian | imaginea 1 Atunci când la serviciu ești salvator și în timpul liber ești OM, rezultatele acțiunilor tale nu trec neobservate! Cu ocazia zilei Ministerului Afacerilor Interne, pompierul braşovean, Plutonier adjutant BĂNCILĂ Mihai - Adrian, a primit din partea domnului ministru Ion Marcel VELA, Emblema de Onoare a M.A.I.

Salvatorul este încadrat din anul 2006 în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brașov. Motivele pentru care acesta a fost premiat sunt diverse, de la faptul că este un militar bine pregătit și care face față tuturor misiunilor ce îi sunt încredințate, dar mai ales pentru acțiunile sale umanitare pe care acesta le desfășoară în timpul lui liber.

Cea mai recentă acțiune umanitară a acestuia este ajutorarea unei familii nevoiașe din județul Vaslui. Aflând că în localitatea în care locuiește, în Moieciu, se află un grup de copii din familii sărace aduși de directorul școlii din localitate, acesta a luat în găzduire 4 dintre aceștia, care erau și frați. A avut grijă ca în măsura în care poate, să le aducă mici bucurii și să le ofere amintiri de neuitat.

Dar acțiunile lui nu s-au oprit aici în ceea ce-i privește, a continuat să-i ajute. După ce aceştia au fost beneficiarii Proiectului Asociației “Casa Share” și au primit o locuință, acesta s-a ocupat personal de strângerea sumelor de bani necesare mobilării acestei locuințe.

Nici în vremurile acestea dificile el nu a fost indiferent și a cumpărat din fonduri proprii un număr de 150 de viziere pentru camarazii aflați în prima linie.

Acțiunile sale umanitare nu au fost interprinse numai în ultima perioadă de timp, el fiind constant preocupat de a-si ajuta aproapele. Astfel, în anul 2016, la propunerea acestuia, a fost ajutată o familie nevoiașă din comuna Cristian, o familie cu 9 copii, rămași fără tată, cărora pompierii brașoveni le-au făcut o bucurie cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, ocazie cu care aceștia au venit la sediul inspectoratului, unde pe lângă surprizele pregatite aici, pompierii le-au oferit alimente, haine și bani.

Un alt eveniment la care pompierul și-a arătat altruismul, dar și spiritul de salvator a avut loc în anul 2012 când, aflat în timpul liber, acesta a intervenit în localitatea Fundata pentru acordarea primului ajutor medical unui cetățean austriac care participa la reconstituirea unei bătălii din Primul Război Mondial. Acesta s-a rănit grav la mâna dreaptă în urma exploziei unei arme. Intervenția lui promptă a făcut posibilă salvarea brațului acestuia.

Toate aceste acțiuni Plutonierul adjutant Băncilă Mihai le face într-o discreție totală, și singurul motiv care-l determină s-o facă sunt empatia și omenia ce-l caracterizează. De asemenea, el spune mereu cu modestie că nu vrea să fie cunoscute aceste acțiuni pentru a nu lăsa loc de interpretări.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.