A fost inaugurat şi operaționalizat Punctul de Lucru Coresi!

Luni, 07 Septembrie 2020Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

A fost inaugurat si operationalizat Punctul de Lucru Coresi | imaginea 1 Sâmbătă, 5 septembrie a.c., a fost inaugurat şi operaționalizat Punctul de Lucru Coresi!

Obiectivul a fost realizat cu sprijinul CEETRUS România, rezultatul colaborării dintre cele două entități s-a materializat astfel prin construirea, dotarea și donarea Punctului de Lucru situat în municipiul Brașov, str. Turnului nr. 5, în suprafață totală de 317 mp, cu o investiţie de peste 500.000 euro, investiție care este pusă de azi în serviciul locuitorilor din cartierul Tractorul, Cartierul Coresi, Cartierul Triaj și localitățile metropolitane din proximitate, cu un scop de necontestat: salvarea vieților și a bunurilor cetățenilor.

Pentru asigurarea unui răspuns operativ și eficient în gestionarea tipurilor de risc cu forțe proprii sau în cooperare, în Punctul de lucru va fi dislocată o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Braşov, dotată cu o motopompă transportabilă şi cu modul de descarcerare, iar pentru asigurarea primului ajutor medical calificat, o autospecială de prim ajutor medical calificat, tip B2.

Ziua inaugurării a fost una deosebită, având în vedere că, în această zi, se împlinesc 12 ani de la înființarea SMURD Brașov, 12 ani în care au fost salvate mii de vieți, ani în care salvatorii au acționat cu gândul doar la oameni și la salvarea vieților acestora.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.