Fapte de eroism și eroi adevărați

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Fapte de eroism si eroi adevarati | imaginea 1 În data de 14 septembrie a.c., în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Pompierilor din România, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a acordat distincții pompierilor care s-au remarcat prin acte de eroism.

Printre salvatori, s-a aflat și pompierul argeşean, Plutonier adjutant Căplănuși Nicolae, care la începutul lunii a readus la viață un bărbat înecat în piscina unui hotel din Bulgaria. Acesta a primit distincția "Emblema de Onoare a I.G.S.U".

Reprezentanţii ISU Argeş îi adresează sincere felicitări și jos pălăria pentru activitatea sa!

De asemenea, aflându-se pe raza localității Mătăsaru, în timp ce se întorceau de la festivitatea din aceeaşi zi, Căplănuși Nicolae și colegul său, Măndescu Florin, au observat în trafic o mașină oprită în stradă. Trecând ușor pe lângă aceasta, au vazut un bărbat inconștient căzut în fața autoturismului. Cei doi salvatori au oprit și s-au îndreptat repede să îi acorde primul ajutor. L-au pus pe bărbat în poziția laterală de siguranță, pacientul reușind să elimine vomismentele și să își revină ușor, ușor, până la sosirea echipajului medical.

Cei doi plutonieri adjutanți sunt salvatori desăvârșiți și OAMENI deosebiți! Tot respectul!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.