Respect, Plutonier adjutant Busuioc Sorin-Irinel!

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Respect  Plutonier adjutant Busuioc Sorin Irinel | imaginea 1 Pompierul de onoare al județului Vrancea a primit din partea Ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, Emblema de Onoare a I.G.S.U.

Profesionalismul pompierilor vrânceni a fost confirmat încă o dată, cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România.

Anul acesta, în data de 14 septembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost organizată o festivitate în onoarea partenerilor instituționali, pompierii, care sunt adevărați eroi pentru cetățeni, în situații de urgență. În cadrul evenimentului, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a acordat distincții cadrelor militare, care s-au remarcat în activitatea profesională.

Printre pompierii care au fost răsplătiți cu distincții onorifice se află și „Pompierul de Onoare al judeţului Vrancea”, plutonierul adjutant Busuioc Sorin-Irinel. Acesta a fost recompensat cu distincția "Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență", care i-a fost înmânată chiar de Ministrul Afacerilor Interne, Ioan Marcel Vela.

Distincţia i-a fost acordată pentru curajul şi devotamentul, determinarea şi profesionalismul, de care a dat dovadă în intervenţia din 03 februarie a.c., când împreună cu un alt coleg, plutonierul adjutant-şef Gîrboiu Ionel, au salvat doi căței și o pisicuță, pe care le-au găsit inconștiente într-o cameră inundată cu fum. Aceştia au readus la viaţă necuvântătoarele cu ajutorul aparatelor de respirat şi a manevrelor de resuscitare.

Este un subofiţer cu multă experienţă, tainele carierei de pompier, fiindu-i deconspirate de tatăl său, care a fost pompier la aceeaşi unitate. Iniţierea ca pompier a început în armată. În timpul stagiului militar, în urma unui concurs, a rămas încadrat ca sergent. În anul 2005 a promovat examenul de trecere în corpul subofiţerilor.

𝐶𝑢 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑎̆, 𝑝𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡, 𝑎 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑡 𝑙𝑎 𝑠𝑢𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑖 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒-𝑎 𝑖̂𝑛𝑑𝑒𝑝𝑙𝑖𝑛𝑖𝑡 𝑐𝑢 𝑠𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠, 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑢𝑙 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎, 𝑑𝑖𝑛 03 𝑓𝑒𝑏𝑟𝑢𝑎𝑟𝑖𝑒, 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙-𝑎 𝑒𝑣𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑎𝑡 𝑐𝑎 𝑢𝑛 𝑝𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟 𝑑𝑒𝑠𝑎̆𝑣𝑎̂𝑟𝑠̧𝑖𝑡. 𝐴𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑒 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑠̧𝑖 𝑐𝑒𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖-𝑎 𝑎𝑑𝑢𝑠 𝑡𝑖𝑡𝑙𝑢𝑙 𝑑𝑒 „𝑃𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑙𝑢𝑛𝑖𝑖 𝑓𝑒𝑏𝑟𝑢𝑎𝑟𝑖𝑒 2020” (vezi link: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3200379786639571&id=404195726258005 ) 𝑙𝑎 𝐼.𝑆.𝑈. 𝑉𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒𝑎. 𝐼̂𝑛 𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑠𝑡𝑖𝑛𝑔𝑒𝑟𝑒 𝑎 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑛𝑑𝑖𝑢 𝑙𝑎 𝑜 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑖𝑛𝑡̧𝑎̆ 𝑑𝑖𝑛 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑂𝑑𝑜𝑏𝑒𝑠̧𝑡𝑖, 𝑝𝑙𝑢𝑡𝑜𝑛𝑖𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑎𝑑𝑗𝑢𝑡𝑎𝑛𝑡 𝐵𝑢𝑠𝑢𝑖𝑜𝑐 𝑆𝑜𝑟𝑖𝑛, 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆ 𝑐𝑢 𝑢𝑛 𝑎𝑙𝑡 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔, 𝑝𝑙𝑢𝑡𝑜𝑛𝑖𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑎𝑑𝑗𝑢𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑠̧𝑒𝑓 𝐺𝑖̂𝑟𝑏𝑜𝑖𝑢 𝐼𝑜𝑛𝑒𝑙, 𝑎𝑢 𝑠𝑎𝑙𝑣𝑎𝑡 𝑑𝑜𝑖 𝑐𝑎̆𝑡̦𝑒𝑖 𝑠̦𝑖 𝑜 𝑝𝑖𝑠𝑖𝑐𝑢𝑡̦𝑎̆, 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒-𝑎𝑢 𝑔𝑎̆𝑠𝑖𝑡 𝑖𝑛𝑐𝑜𝑛𝑠̦𝑡𝑖𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑐𝑎𝑚𝑒𝑟𝑎̆ 𝑖𝑛𝑢𝑛𝑑𝑎𝑡𝑎̆ 𝑐𝑢 𝑓𝑢𝑚. 𝑆𝑢𝑏𝑜𝑓𝑖𝑡̧𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑎 𝑑𝑎𝑡 𝑑𝑜𝑣𝑎𝑑𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑠𝑝𝑖𝑟𝑖𝑡 𝑠̦𝑖 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑛𝑡̦𝑎 𝑑𝑒 𝑎 𝑠𝑎𝑙𝑣𝑎 𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑣𝑖𝑎𝑡̦𝑎̆, 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑐𝑢 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑎𝑝𝑎𝑟𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑖𝑟𝑎𝑡 𝑙𝑒-𝑎 𝑑𝑎𝑡 𝑜𝑥𝑖𝑔𝑒𝑛 𝑠̦𝑖 𝑙𝑒-𝑎 𝑓𝑎̆𝑐𝑢𝑡 𝑚𝑎𝑛𝑒𝑣𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑢𝑠𝑐𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒. 𝐷𝑢𝑝𝑎̆ 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑥𝑖𝑚𝑎𝑡𝑖𝑣 20 𝑑𝑒 𝑚𝑖𝑛𝑢𝑡𝑒, 𝑛𝑒𝑐𝑢𝑣𝑎̂𝑛𝑡𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑙𝑒 𝑠̦𝑖-𝑎𝑢 𝑟𝑒𝑐𝑎̆𝑝𝑎̆𝑡𝑎𝑡 𝑠𝑒𝑚𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑣𝑖𝑡𝑎𝑙𝑒.

Totodată, pe parcursul anului 2020, subofițerul a participat la mai multe intervenții majore, printre care se pot menționa: incendiul de vegetație uscată din 23 ianuarie 2020, care a distrus o suprafață de 40 ha în satul Bălănești, comuna Gura Caliței (intervenția a durat circa 8 ore, iar plt. adj. Busuioc Sorin a acționat cu ATV-ul din dotare) și incendiul din 05 aprilie 2020, izbucnit la o gospodărie din comuna Gologanu, unde au ars o locuință și o anexă în suprafață de 250 mp, 100 kg porumb și 20 kg. substanțe pentru protecția plantelor.

De remarcat este și faptul că, subofițerul a intervenit din timpul liber la un incendiu de vegetație uscată izbucnit în comuna Chiojdeni, care a afectat o suprafață de 100 ha, venind în sprijinul S.V.S.U. Chiojdeni (intervenția a durat mai bine de 14 ore).

Toate aceste intervenţii conturează profilul unui pompier profesionist, implicat și devotat meseriei și armei pe care o reprezintă.

Pregătirea la cel mai înalt nivel a salvatorilor vrânceni a fost apreciată şi în anii precedenţi. Aceştia s-au remarcat prin rezultate deosebite la nivel naţional, cum ar fi: în anul 2018, plutonierul adjutant Răduţă Cristinel a primit insigna onorifică „Pompierul de Onoare al Anului” la nivelul I.G.S.U., fiind declarat cel mai bun pompier din ţară; tot în anul 2018 plutonierul adjutant şef Gîrboiu Ionel a fost desemnat „Pompierul Centenarului” primind „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne” cea mai înaltă distincţie a M.A.I, iar în anul 2019, plutonierul major Mardari Eduard Florin a primit din partea I.G.S.U, Emblema de onoare „Acţiuni umanitare” cls. II, care se acordă pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.

Rezultatele obţinute încununează eforturile pompierilor vrânceni, pentru salvarea vieţii şi asigurarea unui climat de siguranţă comunităţii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea asigură cetăţenii că, şi pe viitor, obiectivul va rămâne acelaşi: cât mai multe misiuni îndeplinite cu succes!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.