Respect, Plutonier adjutant Florin Marius Sălcuceanu!

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Respect  Plutonier adjutant Florin Marius Salcuceanu | imaginea 1 Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă conferită Pompierului Anului 2020 la nivelul judeţului Hunedoara.

În cadrul unei ceremonii speciale la Ministerul Afacerilor Interne, plutonierul adjutant Florin Marius Sălcuceanu, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Hunedoara, desemnat Pompierul Anului 2020, în judeţul Hunedoara, a fost recompensat alături de colegii din celelalte judeţe ale ţării.

Pompierul hunedorean s-a remarcat într-o operaţiune de salvare în timpul inundaţiilor produse în urmă cu câteva luni în satul Grid.

În urma unei viituri, un băiat de 14 ani a rămas izolat în zona inundată, fără posibilităţi de autosalvare. În ciuda vitezei de curgere a apei, plutonierul adjutant Florin Marius Sălcuceanu a înfruntat viitura susţinut de echipajul său şi a dat dovadă de curaj şi ingeniozitate realizând un dispozitiv, cu ajutorul căruia a reuşit salvarea copilului.

Adolescentul a fost purtat în braţe de pompierul hunedorean până într-o zonă de siguranţă. De aici băiatul s-a îndreptat direct spre şcoală. În acea dimineaţă trebuia să susţină examenul de capacitate, test pe care l-a promovat în ciuda stresului suferit.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.