Respect, Plutonier major Daisa Alexandru!

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Respect  Plutonier major Daisa Alexandru | imaginea 1 Emblema de Onoare a IGSU - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă România a fost conferită Pompierului Anului 2020 la nivelul judeţului Alba.

În cadrul unei ceremonii speciale la Ministerul Afacerilor Interne, Plutonierul major Daisa Alexandru, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Aiud, desemnat Pompierul Anului 2020, în judeţul Alba, a fost recompensat alături de colegii din celelalte judeţe ale ţării.

Pompierul albaiulian s-a remarcat de multe ori, în diferite situații de urgență, dând dovadă de profesionalism, dăruire exemplară și spirit civic. Subofițerul s-a implicat activ în cadrul intervențiilor de stingere, descarcerare sau inundații, fie în timpul serviciului, fie în timpul său liber.

Una dintre intervențiile dificile la care salvatorul a participat este un accident rutier produs în localitatea Războieni, unde au fost implicate două autoturisme cu două victime încarcerate, victimele prezentând traumatisme multiple.

Datorită intervenției prompte și profesioniste a subofițerului, atât în extragerea acestora din autoturism, cât și în acordarea primului ajutor, acestea au fost salvate în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, pompierul a dat dovadă de simț civic și spirit de întrajutorare, când în data de 21 martie a.c., aflându-se în timpul liber, a intervenit pentru extragerea unei persoane căzute în fântână, victima fiind în stare de inconștiență.

Salvatorul a coborât în fântână și, cu ajutorul altor persoane din zona respectivă, a reușit sa extragă victima din fântână, iar până la sosirea echipajelor de prim ajutor, acesta, fără ezitare, a început manevrele de resuscitare.

Reprezentanţii ISU Alba îi adresează felicitări pentru implicarea, spiritul civic și profesionalismul de care dă dovadă şi îşi exprimă mândria că face parte din echipa salvatorilor albaiulieni!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.