Respect, Plutonier major Stroilescu George - Pompierul de Onoare al anului 2020!

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Plutonier major Stroilescu George   Pompierul de Onoare al anului 2020 | imaginea 1 Prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Plutonierul major Stroilescu George, din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia, a primit Emblema de Onoare a MAI intitulată "Pompierul de Onoare al anului 2020".

Când salvezi viața unui om, nu ai timp să te gândești că faci un act de eroism, de cele mai multe ori, secundele fac diferența între viață și moarte. În data de 15 martie a.c., pompierul prahovean a participat la o intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință cu etaj și mansardă, din stațiunea montană Bușteni. Incendiul se manifesta violent la etaj, în interior fiind surprins un bărbat în vârstă de 79 de ani, cu probleme medicale.

Salvatorul a spart ușa și a pătruns în încăperea inundată cu fum, iar în urma acțiunii de căutare-salvare a găsit victima ascunsă sub o masă. Totodată, în apropierea victimei se aflau două butelii deschise care prezentau un pericol major. Ulterior, victima a fost scoasă din încăpere, predată echipajului SMURD cu arsuri de gradul I și II pe față și brațe și transportată la spital.

Bărbatul s-a refăcut și astăzi trăiește grație curajului și măiestriei dovedite de salvatorul lui, care cu abnegație și profesionalism a redat șansa la viață unui om care avea mare nevoie de sprijin. Reprezentanţii ISU Prahova îşi exprimă mândria pentru că salvatorul face parte din echipa lor!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.