Respect, Silviu Negrea!

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020Gorj
Sursa Foto: Facebook ISU Gorj

Respect  Silviu Negrea | imaginea 1 În seara zilei de 09 ianuarie a.c., în timp ce își sărbătorea ziua de naștere alături de familie și câțiva prieteni la un local din municipiul Tg-Jiu, Silviu a auzit țipete disperate pe stradă.

A ieșit din local pentru a vedea ce s-a întâmplat și a văzut flăcările care cuprinseseră o casă la doar câțiva zeci de metri. A fugit spre locul cu pricina, le-a cerut celor care erau martori la eveniment stingătoarele pe care le aveau în mașini și a acționat pentru localizarea incendiului.

În același timp, încerca să afle dacă sunt persoane în interior:

  • Sunt pompier! Știți dacă locuiește cineva aici?
  • Stau mai multe persoane aici! Mai sunt camere construite și în spate! - răspunde un domn care, cel mai probabil era vecin!

Flăcările cuprindeau cu repeziciune clădirea! Silviu a intrat să cerceteze încăperile imobilului, iar într-una dintre camere a găsit un bărbat și o femeie care dormeau, fără să fi simțit nimic din ce se întâmpla. Monoxidul de carbon începuse să intre în încăpere....

Din fericire, cele două persoane nu au suferit leziuni, dar cel mai probabil, fără intervenția salvatorului, lucrurile ar fi luat o întorsătură tragică.

Când ești pompier, ești pompier oricând, chiar dacă ești în timpul liber sau îți sărbătorești ziua de naștere! Pentru fapta lui, Silviu a primit luni, 14 septembrie a.c., Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.