Pompierii botoșăneni, premiaţi cu trofeul „CONRAD DIETRICH MAGIRUS AWARD"

Marți, 24 Noiembrie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Pompierii botosaneni  premiati cu trofeul  CONRAD DIETRICH MAGIRUS AWARD | imaginea 1 În urmă cu șapte ani, o delegație a pompierilor din Botoșani se afla în sala de conferințe a Hotelului Maritim din Ulm (Germania), așteptând, cu emoție, desemnarea câștigătorului concursului internaţional „CONRAD DIETRICH MAGIRUS AWARD 2013”.

Numită după fondatorul companiei şi inventator al „scării Ulmer”, competiția a fost deschisă participării tuturor pompierilor din lume. Concurenţii au avut de prezentat, în imagini şi text, cea mai dificilă misiune la care au intervenit în ultimul an.

Salvatorii botoșăneni s-au înscris în concurs cu misiunile desfăşurate pentru salvarea populaţiei din nămeți, în iarna 2012 – 2013, intitulate generic „Infernul alb din judeţul Botoşani”. În semifinale, au rămas zece echipe de pompieri din șase țări.

Imaginile surprinse și prezentate de pompierii botoșăneni au impresionat mii de cetățeni români și străini, care au acordat votul de încredere, clasând ISU Botoșani pe locul II, alături de pompierii din Italia (locul I) și cei din Austria (locul III).

Premiul a fost dedicat lui Luca, un băiețel de 2 ani, din comuna Mitoc, care a suferit arsuri în urma unui accident casnic pe 14 decembrie 2012 şi care a fost salvat după o operaţiune extrem de dificilă, care a durat mai bine de 24 de ore.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.