El este Andrei, un tânăr pompier la început de drum!

Vineri, 04 Decembrie 2020Bistrita-Nasaud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistrita-Nasaud

El este Andrei  un tanar pompier la inceput de drum | imaginea 1 “Cum aș putea să nu fiu fericit când știu că pot salva vieți? Recunoștința și zâmbetele celor salvați sunt cele mai frumoase cadouri pe care le poate primi un pompier.” El este Andrei, un tânăr pompier la început de drum. Meseria lor este una specială și solicitantă, dar extrem de frumoasã. Pe asta a mizat atunci când a ales acest drum.

“Îmi amintesc, cu mari emoții și acum, de prima misiune la care am participat, de zgomotul bocancilor celorlalți colegi pe holul subunității, în momentul alertării pentru intervenție. Atunci am simțit că mi-am îndeplinit visul...urma să salvez viața unui om. Este un sentiment ce nu poate fi explicat, ci doar trăit.”

Lucrează într-o echipă unită, la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi și este mândru că a avut șansa de a avea alături profesioniști, care să-l ajute să evolueze. “Ne bucurăm împreună de rezultatele muncii noastre și ne străduim zi de zi să fim mai buni. Aici am înțeles cu adevărat puterea devizei noastre: Curaj și Devotament.”

Nu este căsătorit, însă știe sigur că cea care îi va sta alături va trebui să-i înțeleagă pasiunea, specificul și riscurile acestei meserii.

“Familia este cea care mă motivează să înfrunt orice obstacol. Pentru ei trebuie să mă întorc cu bine acasă...cuvintele ar fi prea puține pentru a le mulțumi pentru toată susținerea lor. Atunci când o să fiu părinte îmi doresc să pot fi un exemplu pentru copilul meu. Doresc să-i insuflu dragostea pentru oameni, iar dacă va alege o meserie prin care să-și poată ajuta semenii, voi ști sigur că va fi fericit.”

Cuvintele sunt prea puține pentru a-i mulțumi că a ales o meserie din suflet, pentru alte suflete! Mulțumiri și celorlalți pompieri care, de Sfântul Andrei, s-au bucurat să sărbătorească alături de cea de-a doua lor familie, FAMILIA SALVATORILOR.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.