Emblema de Onoare a MAI pentru doi pompieri argeşeni

Luni, 07 Decembrie 2020Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Emblema de Onoare a MAI pentru doi pompieri argeseni | imaginea 1 Pompierii sunt recunoscuți ca salvatori, iar această atribuire continuă și după tura de serviciu.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, pentru merite deosebite, câțiva pompieri români au primit Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, oferită în semn de înaltă apreciere din partea domnului Ministru al Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela. De asemenea, printre aceștia se numără și doi pompieri argeșeni, ale căror misiuni au dus la salvarea de vieți.

Este vorba de domnul Plutonier adjutant Căplănuși Nicolae de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung, care în decursul acestui an a intervenit în timpul liber la un incendiu auto și pentru salvarea a două vieți. În Bulgaria a readus la viață un bărbat înecat și în localitatea Mătăsaru a acordat primul ajutor calificat unui alt bărbat căzut inconștient în stradă.

Cel de al doilea salvator premiat este domnul Plutonier adjutant Grigore Aurel Eduard de la Detașamentul de Pompieri Pitești, care după un apel venit pe numărul unic de urgență 112 a început deplasarea de urgență, pentru a salva o barză rămasă suspendată cu piciorul prins între cablurile de energie electrică din apropierea cuibului ei.

Reprezentanţii ISU Argeş sunt mândri de curajul, operativitatea și profesionalismul de care au dat dovadă colegii lor și le mulțumesc că îi au ca exemple de pompieri salvatori.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.