ISU Sibiu – Activități de comemorare a eroilor martiri și depunerea jurământului militar

Vineri, 25 Decembrie 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

ISU Sibiu   Activitati de comemorare a eroilor martiri si depunerea juramantului militar | imaginea 1 Luni, 21 decembrie a.c., au avut loc în muncipiul Sibiu manifestările de comemorare cu prilejul Zilei Eroilor Martiri decedați în Revoluția Română din Decembrie 1989.

Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a fost reprezentat de un pluton de pompieri militari care au participat la ceremoniile de depunere a coroanelor și jerbelor de flori pentru cinstirea memoriei eroilor României.

De asemenea, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a avut loc ceremonialul militar-religios de cinstire a memoriei eroului-martir pompier, căzut la datorie la Revoluția din Decembrie 1989, erou al cărui nume este purtat cu mândrie de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu și este rostit de fiecare pompier atunci când vorbește despre instituția pe care o reprezintă.

La acest ceremonial, comanda ISU Sibiu alături de fiul și nepotul eroului martir, Căpitan Dumitru Croitoru, au adus un pios omagiu prin depunerea de coroane şi jerbe de flori la troița ridicată în cinstirea memoriei acestuia.

În contextul acestei zile încărcate de istorie într-un cadru restrâns, cu respectarea măsurile de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2, un număr de 8 subofițeri absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești s-au alăturat salvatorilor sibieni prin depunerea jurământului militar cu emoția și bucuria unui nou început.

Reprezentanţii ISU Sibiu le urează bun venit în echipă și mult succes în misiunile viitoare!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.