Mulţumiri de Ziua Internaţională a Voluntarilor - Alberto Cristaudi

Luni, 07 Decembrie 2020Maramures
Sursa Foto: Facebook ISU Maramures

Multumiri de Ziua Internationala a Voluntarilor   Alberto Cristaudi | imaginea 1 “Voluntarii nu au neapărat mult timp liber, ei au doar inimă.” - Elizabeth Andrew

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor, reprezentanţii ISU Maramureş le mulţumesc din suflet tuturor celor care îşi dedică timpul liber pentru a sări în sprijinul comunităţii. Exemple sunt nenumărate. Astăzi, ei doresc să îl prezinte pe Alberto.

Alberto Cristaudi este dovada vie că pasiunea pentru voluntariat nu are granițe. Alberto este deja o prezență obișnuită la antrenamentele și activitățile echipei de scafandri a ISU Maramureș. În ultimii doi ani de zile, a obținut nu mai puțin de 5 specializări în domeniul scufundărilor, ceea ce-i permite să fie un coechipier de nădejde pentru salvatorii maramureșeni.

Maramureșean din dragoste pentru aceste locuri, italian prin naștere, mărturisește că și-a dorit încă din copilărie să devină salvator. Aceasta și pentru că, în opinia lui, voluntariatul face parte din cultura italiană.

În România și-a îndeplinit visul din copilărie. Primul pas în acest domeniu l-a făcut împreună cu echipa Salvamont Maramureș, alături de care a absolvit cursul de salvator montan. Cum interesele profesionale l-au purtat și în Cluj, Alberto și-a continuat activitatea de voluntariat alături de echipa Salvamont Cluj, unde a devenit și paramedic după ce a absolvit cursul de specialitate S.M.U.R.D.

Este de părere că a fi paramedic S.M.U.R.D. este una dintre cele mai intense experiențe pe plan fizic și psihologic pe care le poate trăi cineva. El crede că orice om, mai ales tinerii, trebuie să facă parte din echipe de salvatori, pentru a înţelege mai bine umanitatea care ne unește și societatea în care trăim.

Colaborarea cu Salvamont Cluj l-a determinat să abordeze și salvarea din mediul acvatic, îndrumat fiind de către șeful salvatorilor montani din județ. Inginer de meserie, Alberto are 43 de ani, este din Torino și a venit în România în anul 2004, ca reprezentant de țară al unei firme de automobile.

Alberto mărturisește că după ce a descoperit Maramureșul s-a îndrăgostit iremediabil de acest colț unic de țară, unde-și petrece cea mai mare parte din timp. Pe viitor, el își dorește să se specializeze și în scufundări în peșteri/operațiuni de salvare speo.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.