O altfel de tradiție, in familie!

Vineri, 25 Decembrie 2020Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

O altfel de traditie  in familie | imaginea 1 Şeful de promoţie februarie-decembrie 2020 al Şcolii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” de la Boldeşti şi de acum pompier, este Sergent major Divoiu Adrian Marius, un tânăr de 20 de ani care are toate calităţile să devină un salvator de meserie.

Pentru Adrian Divoiu, să devină pompier nu a venit ca o alegere, ci mai degrabă ca un dat, ca ceva cu care a crescut și s-a obișnuit. Acesta a auzit zilnic în familie despre intervenții periculoase, oameni salvați din situații limită, despre camaraderie și munca în echipa, despre binele semenilor pus înaintea propriului bine. Adrian a crescut într-o familie de supereroi, aşa că singura alegere era să muncească pentru a deveni şi el supererou.

Adrian este a doua generație de pompieri în familia Divoiu și este mândru că a putut calca pe urmele tatălui, Col. Mihai Divoiu (sef Centru Operațional), și unchiului Gabriel Divoiu (comandant la Detașamentul de Pompieri Mizil), ambii pompieri cu experiență veche, ambii decorați pentru intervenții salvatoare.

Tânărul a depus jurământul militar luni, 21 decembrie a.c., și a fost repartizat la o subunitate de pompieri din Ploiești. A povestit că pandemia a avut părţile ei bune în ceea ce priveşte pregătirea sa, pentru că a stat efectiv 5 săptămâni la şcoală, restul timpului fiind repartizat în practică la Detașamentul de Pompieri Mizil. Aici a participat la multe intervenţii şi a văzut nu numai cât de important este ca într-o echipă fiecare să îşi cunoască îndatoririle, dar şi ce prietenie frumoasă se leagă între salvatori.

Chiar dacă nu doarme nopţile de grija soţului, mama lui Adrian l-a susţinut pe băiat să o ia pe urmele tatălui şi i-a insuflat încredere că poate ajunge pompier. De altfel, Adrian a fost voluntar timp de trei ani (2016- 2019), fiind înscris în programul “Salvator din Pasiune”, perioadă în care şi-a dat seama că nu poate face altceva în viaţă decât să fie salvator.

Reprezentanţii ISU Prahova îi urează lui Adrian Divoiu succes pe drumul ales şi cât mai multe intervenţii reuşite. Bine ai venit în familia ISU Prahova, Adrian Divoiu!

O altfel de traditie  in familie | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.