Sediu nou pentru Garda de Intervenție Bumbești-Jiu

Luni, 14 Decembrie 2020Gorj
Sursa Foto: Facebook ISU Gorj

Sediu nou pentru Garda de Interventie Bumbesti Jiu | imaginea 1 Începând de joi, 10 decembrie a.c., Garda de Intervenție Bumbești-Jiu, subunitate componentă a ISU Gorj, își va desfășura activitatea într-un nou sediu, echipat și dotat modern prin sprijinul Primăriei Bumbești-Jiu și Consiliului Județean Gorj.

Pregătirea profesională și pregătirea fizică a pompierilor militari care încadrează această subunitate se făcea cu dificultate din cauza spațiilor insuficiente ale vechiului sediu și a condițiilor pe care le putea asigura acest spațiu.

Noua clădire oferă suficiente spații, atât pentru desfășurarea activităților zilnice și pregătirea personalului operativ, cât și pentru gararea mijloacelor tehnice cu ajutorul cărora pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu intervin pentru gestionarea situațiilor de urgență produse în raionul de intervenție.

O autospecială de stingere a incendiilor cu apă și spumă și un autocamion de intervenție sunt, în acest moment, în dotarea Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu și, în cel mai scurt timp, se va completa dotarea acestei subunități cu o ambulanță SMURD.

Chiar dacă sunt o instituție aflată în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, iar prevenirea răspândirii acestui virus necesită o atentă gestionare și o intervenție promptă din partea noastră, există o preocupare în permanență faţă de condițiile în care își desfășoară activitatea pompierii din cadrul subunităților de intervenție, pentru că asigurarea tuturor condițiilor necesare contribuie la îndeplinirea profesionistă a misiunilor ai cărei beneficiari sunt cetățenii.

Pe lângă operaționalizarea Punctului de Lucru Rovinari și alte lucrări de modernizare efectuate la toate subunitățile din județ, relocarea Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu este unul dintre obiectivele pe care conducerea ISU Gorj și le-a propus spre realizare în anul 2020 și pe care a reușit să-l îndeplinească prin sprijinul Primăriei Bumbești-Jiu și Consiliului Județean Gorj.

Se vor depune, în continuare, eforturi pentru a duce la îndeplinire toate obiectivele propuse, pentru a se îndeplini cu profesionalism misiunile și pentru a se veni în sprijinul cetățenilor în cel mai scurt timp.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.