Pensie lungă şi sănătate! Respect, Plutonier adjutant-şef Stan Marian!

Vineri, 22 Ianuarie 2021Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Pensie lunga si sanatate  Respect  Plutonier adjutant sef Stan Marian | imaginea 1 În vara anului 2012, Plt. adj.-șef Stan Marian participa la o misiune de care își aduce aminte și astăzi. Era la Mihai Bravu, acolo unde, după asanarea unui teren viran, au fost descoperite 103 proiectile explozive. Alături de colegii săi pirotehnicieni, a lucrat peste 10 ore pentru a ridica muniția neexplodată, înlăturând astfel pericolul.

În februarie 2017, o altă provocare, de data aceasta în zona portului Giurgiu. În urma unor lucrări efectuate pe un șantier, a fost găsită o bombă de aviație de 250 kg.

Echipajele ISU au ajuns imediat la fața locului și au evaluat situația. Plt. adj.-șef Stan Marian și colegii săi și-au dat seama de pericolul de explozie, iar oamenii din zonă au fost evacuați. După mai bine de 11 ore, cu sprijinul Unității Speciale de Intervenții pentru Situaţii de Urgență de la Ciolpani și al celorlalte structuri ale MAI din județ, bomba a fost ridicată și distrusă controlat în poligonul din localitatea Bălănoaia.

Pompierul giurgiuvean a participat la sute de misiuni de asanare și distrugere a muniției. De cele două își amintește ca și când s-ar fi întâmplat ieri. Le-a povestit în ultima sa tură de serviciu… De luni, 18 ianuarie a.c., s-a retras din activitate, însă cu siguranță va rămâne cu sufletul alături de salvatori și, mai ales, de echipa de pirotehnicieni care va duce mai departe munca sa.

Pentru întreaga activitate, reprezentanţii ISU Giurgiu îi sunt recunoscători și îi doresc să fie sănătos și să se bucure de pensie mulți ani de acum înainte!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.