Bilanţ la sfârşitul unui an plin de provocări pentru pompierii argeşeni
Sursa Foto: Facebook ISU Arges
A sosit momentul să se tragă linie și să se analizeze însemnătatea anului 2020 pentru pompierii argeșeni.
Vineri, 29 ianuarie a.c., în cadrul prezentării Analizei activității ISU ARGEȘ pentru anul 2020, au fost prezenţi şi reprezentanții Instituției Prefectului Argeș, Consiliului Județean Argeș, Inspectoratului de Jandarmi Argeș și Serviciului Județean de Informații și Protecție Internă Argeș, cu care, de altfel, se cooperează în gestionarea misiunilor specifice pe teritoriul județului.
A fost un an greu în care s-a luptat cu toate forțele, dar având satisfacția misiunilor îndeplinite cu succes. Pompierii argeşeni s-au bucurat mult când faptele lor au ajuns să fie apreciate pozitiv la nivel internațional.
Este vorba de salvarea unui bărbat de la înec în Bulgaria și de intervenția cu profesionalism a echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă în cazul unui accident rutier, în care victimă a fost colegul bulgar, Inspector-șef Stefan Boyadzhiev.
De asemenea, au fost și alte evenimente în care pompierii argeșeni au ținut la înălțime prestigiul meseriei de pompier.
Bilanțul evenimentelor la care ISU Argeș a fost solicitat să intervină este următorul:
- Dispeceratul inspectoratului a gestionat un număr 32408 de apeluri prin 112, în creștere cu 23,15 % faţă de cele 26316 apeluri înregistrate în anul 2019;
- ISU Argeș, inclusiv SVSU/SPSU/SPSU-SC, a fost solicitat pentru a interveni la 16.837 evenimente (în medie 46 pe zi);
- Cadrele Inspecției de Prevenire au executat 1323 controale/inspecții/verificări.
Pe lângă obiectivele specifice bine stabilite pentru anul 2021, ISU Argeş își propune să fie în orice moment alături de cetăţeni, asigurând prima intervenție la nevoie și sprijin în lupta cu pandemia COVID-19.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.