ISU Vrancea, la ceas de bilanţ

Marți, 09 Februarie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

ISU Vrancea  la ceas de bilant | imaginea 1 𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟐𝟐 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐳𝐢𝐥𝐧𝐢𝐜 𝐢̂𝐧 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐯𝐫𝐚̂𝐧𝐜𝐞𝐧𝐢.

Evaluarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, pentru anul 2020, s-a desfășurat joi, 04 februarie a.c., la sediul instituției, într-un cadru restrâns, impus de contextul epidemiologic.

La eveniment au participat doamna Lavinia Serafimciuc, subprefectul județului Vrancea, domnul Ionel Cel-Mare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, doamna dr. Dana Mariana Dincă, medic șef U.P.U. – S.M.U.R.D., domnul Ion Oprea, inspector guvernamental și domnul colonel Babiș Adrian, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a urmărit și în anul 2020, ca și în anii precedenți, îndeplinirea obiectivelor stabilite prin principalele documente programatice, consolidarea caracterului proactiv al activităţii de prevenire, gestionarea profesionistă şi eficientă a situaţiilor de urgenţă, sporirea încrederii în instituţie, coordonarea componentelor Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă și continuarea procesului de profesionalizare şi perfecţionarea pregătirii de specialitate a personalului.

În anul 2020 forțele de intervenție profesioniste au acţionat pentru monitorizarea și gestionarea a 𝟕.𝟗𝟔𝟎 acţiuni specifice (faţă de 5.985 produse în anul 2019), în medie 𝟐𝟏.𝟖𝟎 evenimente/zi.

MISIUNI DE STINGERE A INCENDIILOR

Pe parcursul anului trecut, pompierii vrânceni au intervenit pentru stingerea a 𝟑𝟗𝟔 incendii (în medie 1,09 intervenții pe zi), înregistrându-se o creștere cu 31 intervenţii faţă de anul 2019.

În urma intervenţiilor la incendii au fost salvate: 𝟖 persoane adulte, 𝟗𝟔 animale şi bunuri materiale în valoare de aproximativ 𝟖𝟎 milioane lei, iar ca victime ale incendiilor au fost înregistrate: 𝟏𝟏 persoane decedate (faţă de 9 în 2019) şi 𝟏𝟓 persoane rănite (faţă de 10 în 2019).

Pagubele materiale au fost estimate la o valoare de cca. 18 milioane lei (faţă de 2019 când au fost estimate la cca. 82 milioane lei). De asemenea, au fost înregistrate 𝟒𝟏𝟔 incendii de vegetaţie faţă de 486 în 2019, înregistrându-se o scădere de 14,40 %.

AVIZARE AUTORIZARE

Pe linia avizare/autorizare au fost planificate şi executate 𝟔𝟖𝟐 controale, în scădere cu 45 % faţă de anul 2019. În urma activităţii de control au fost identificate 1.850 deficienţe, din care 327 au fost înlăturate imediat, 1.475 fiind sancționate contravențional, astfel: 1.315 cu avertisment şi 160 cu amendă în cuantum total de 281 000 lei.

În vederea conștientizării de către populație a riscurilor infectării cu noul coronavirus dar și a măsurilor de protecție sanitară, au fost executate, individual sau în cooperare cu alte instituții, 9386 misiuni.

PROTECȚIE CIVILĂ

Pe linie de protecție civilă au fost efectuate controale de prevenire și exerciții la operatorii sursă de risc din județul Vrancea. În perioada analizată au fost planificate 𝟐𝟒 exerciţii, fiind executate 𝟓 exerciţii pe grupe de comune, pe tipuri de riscuri identificate în zona de competenţă şi prevăzute în Planul de analiză şi acoperire a riscurilor judeţean/al localităţii.

De asemenea, au fost emise 𝟔𝟎 de avize pentru transportul deșeurilor periculoase și au fost monitorizate 𝟑.𝟔𝟗𝟓 transporturi deșeuri periculoase.

În domeniul operativ s-au înregistrat 𝟐𝟔𝟓𝟎 (308 în 2019) intervenţii pentru alte situaţii de urgenţă, din care: 𝟐.𝟒𝟒𝟏 epidemii (0 în 2019), 121 (135 în 2019) pentru asanarea teritoriului de muniţie neexplodată, 𝟑𝟔 (123 în 2019) evenimente publice de amploare, 𝟑𝟏 (36 în 2019) inundaţii, 𝟏𝟑 (0 în 2019) fenomene meteo periculoase, 𝟒 (5 în 2019) distrugerea muniţiei asanate, 𝟑 (9 în 2019) alte situaţii de urgenţă, 𝟏 (0 în 2019) intervenţie pentru alunecări şi prăbuşiri de teren.

SMURD

Echipajele S.M.U.R.D. au fost solicitate pentru soluţionarea a 𝟓.𝟖𝟒𝟗 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate COVID 19, din care: 𝟑.𝟐𝟓𝟎 intervenţii propriu zise (3.756 în anul 2019); 𝟐.𝟒𝟒𝟏 intervenţii la alte situaţii de urgenţă (0 în anul 2019); 𝟓𝟑 intervenţii la descarcerare (33 în anul 2019); 𝟓𝟐 intervenţii la incendii (40 în anul 2019); 𝟑𝟕 intervenţii la asistenţa persoanelor (32 în anul 2019); 𝟖 exerciţii cu forţe şi mijloace în teren (6 în anul 2019); 𝟖 intervenţii la incendii de vegetaţie (12 în anul 2019).

În urma acţiunilor la care au participat structurile S.M.U.R.D., au fost asistate 𝟔.𝟎𝟕𝟎 persoane, (5.778 adulţi şi 292 copii) din care 𝟑𝟔 persoane adulte au fost declarate decedate.

DISPECERAT

Au fost preluate 𝟐𝟐.𝟐𝟔𝟓 (17.893 în 2019) apeluri de urgenţă prin „112” (conform www.112.ro), rezultând o medie de 𝟔𝟏 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐫𝐢/𝐳𝐢. Din cele 22.265 apeluri preluate de personalul compartimentului, 7.960 s-au materializat în intervenţii ale structurilor de urgenţă profesioniste şi voluntare.

Deși, anul care a trecut a reprezentat o perioadă dificilă din cauza apariţiei unor noi riscuri şi ameninţări, forțele de intervenție profesioniste au răspuns prompt și au gestionat cu maxim profesionalism situațiile de urgență din zona de competență.

Eforturile conjugate ale întregului personal au contribuit la asigurarea unui climat optim, orientat spre obţinerea de rezultate care să statueze rolul de garant al siguranţei comunității pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea şi l-a asumat împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în acest domeniu.

𝑴𝒖𝒍𝒕̧𝒖𝒎𝒊ri 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒓𝒊𝒕𝒂̆𝒕̧𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒂𝒅𝒎𝒊𝒏𝒊𝒔𝒕𝒓𝒂𝒕̧𝒊𝒆𝒊 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄𝒆 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒆𝒏𝒆 𝒔̧𝒊 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍𝒆, 𝒐𝒑𝒆𝒓𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒆𝒄𝒐𝒏𝒐𝒎𝒊𝒄𝒊, 𝒊𝒏𝒔𝒕𝒊𝒕𝒖𝒕̧𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄𝒆 𝒔̧𝒊 𝒑𝒐𝒑𝒖𝒍𝒂𝒕̧𝒊𝒆𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒔𝒑𝒓𝒊𝒋𝒊𝒏𝒖𝒍 𝒂𝒄𝒐𝒓𝒅𝒂𝒕 𝒊̂𝒏 𝒊̂𝒏𝒅𝒆𝒑𝒍𝒊𝒏𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒎𝒊𝒔𝒊𝒖𝒏𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒇𝒊𝒄𝒆 𝒊̂𝒏 𝒂𝒏𝒖𝒍 2020, 𝒂𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒕𝒂̆𝒕̦𝒆𝒏𝒊𝒊 𝒄𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒂𝒏 𝒏𝒆 𝒗𝒐𝒎 𝒄𝒐𝒏𝒄𝒆𝒏𝒕𝒓𝒂 𝒂𝒔𝒖𝒑𝒓𝒂 𝒓𝒆𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝒊̂𝒏 𝒃𝒖𝒏𝒆 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒂 𝒐𝒃𝒊𝒆𝒄𝒕𝒊𝒗𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒔𝒕𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒆.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.