Respect, Plutonier adjutant Kanyadi Sandor!

Joi, 04 Februarie 2021Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Respect  Plutonier adjutant Kanyadi Sandor | imaginea 1 Joi, 28 ianuarie a.c., la sediul Prefecturii Covasna, a avut loc în sistem de videoconferinţă Evaluarea activităţii desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” al judeţului Covasna în anul 2020.

La eveniment au participat şi prefectul judeţului Covasna, Todor Iulian-Constantin, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, dar şi reprezentanţi ai altor instituţii.

Potrivit bilanţului, în 2020 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” (ISU) Covasna a gestionat 5862 evenimente, reprezentând o medie de aproximativ 16 evenimente pe zi, concretizate în misiuni de salvare a vieții și bunurilor cetățenilor, activităţi de protecţie a comunităţii, exerciţii, recunoaşteri şi alte situaţii.

Pompierii covăsneni au intervenit pentru stingerea a 268 de incendii, echipajele SMURD au gestionat 3584 de evenimente, reprezentând o medie de circa 9 cazuri pe zi. De asemenea, în urma acestor intevenţii au fost asistate un număr de 3091 persoane, din care 2836 adulţi şi 255 copii.

Având în vedere apariția pandemiei cu virusul SARS-Cov-2, începând cu luna martie a anului 2020, în vederea asigurării unei coordonări eficiente, la nivel judeţean a fost activat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Covasna (CJCCI Covasna).

În perioada analizată, echipajele de pompieri au gestionat 570 de evenimente pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate COVID-19.

Îndeplinirea obiectivelor din anul 2020 se datorează disponibilităţii și operativității forţelor și mijloacelor specializate ale pompierilor militari, diversității și complexității intervențiilor specifice, dezideratului apărării vieţii, bunurilor materiale şi mediului, precum şi încrederii mari a populaţiei în solicitarea unități şi în alte situaţii, altele decât urgenţele generate de incendii.

La finalul evenimentului, comanda inspectoratului l-a premiat pe domnul Plutonier adjutant Kanyadi Sandor, subofiţer în cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, pentru disponibilitatea, curajul, profesionalismul şi altruismul arătate în nenumărate misiuni. De asemenea, subofiţerul s-a implicat în ultimii ani în organizarea mai multor campanii umanitare şi de donare de sânge.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.