Respect, Plutonier Popa Constantin!

Marți, 23 Martie 2021Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Plutonier Popa Constantin | imaginea 1 Deşi este foarte tânăr, este un profesionist desăvârșit, cu o experiență de 8 ani, dar în primul rând un om cu suflet mare.

În urmă cu un an, Plutonier Popa Constantin se afla împreună cu fratele său, maistru militar la USISU Ciolpani, în timpul liber, în apropierea locuinței. Cei doi au asistat la producerea unui accident grav între doi biciclişti, în urma impactului fiind răniți, unul dintre aceștia intrând în stop cardio-respirator.

Salvatorul a procedat, de îndată, la efectuarea manevrelor de resuscitare, timp de aproximativ 20 de minute, până la sosirea echipajului SMURD. Constantin este pompier-paramedic, fiind încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploieşti.

Joi, 18 martie a.c., a primit, cu multa emoție, Medalia Naţională „Pentru Merit” clasa a III-a cu însemn pentru militari, conferită de preşedintele României, Klaus Werner Johannis, „în semn de apreciere pentru contribuția importantă, adusă la îndeplinire cu succes a misiunilor specifice”.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.