84 ani de la înfiinţarea Companiei de Pompieri Sfântu Gheorghe

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

84 ani de la infiintarea Companiei de Pompieri Sfantu Gheorghe | imaginea 1 Fiecare început de aprilie este un prilej de sărbătoare pentru pompierii militari covăsneni. În acest an, pe data de 1 aprilie, se împlinesc 84 ani de la înfiinţarea Companiei de Pompieri Sf. Gheorghe, prin Ordinul de zi pe Comandament nr. 217, din 1 aprilie 1937.

Aflată la început în compunerea structurilor regionale ale pompierilor militari, Compania a fost integrată începând cu data de 1 octombrie 1968 în noul Grup de Pompieri înfiinţat al judeţului Covasna. Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 1211996, începând cu data de 16 octombrie 1996, se schimbă denumirea unităţii în Grupul de Pompieri „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna.

Printre numeroasele îndatoriri pe care le au, se numără și acea datorie morală de a nu uita de incendiul produs în data de 25 august 1969 la moara din Sântionlunca, comuna Ozun, în care soldatul Vasile Popiuc înfruntând pericolul și-a jertfit viața. A primit titlul de “Erou al trupelor de pompieri”, fiind avansat post-mortem la gradul de sergent-major.

De-a lungul timpului, activităţile desfăşurate de către pompieri s-au diversificat, dar menirea lor a rămas aceeaşi: salvarea vieţilor omeneşti. Pompierii militari sunt acei oameni care merg acolo de unde toată lumea fuge.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.