Detașamentul de Pompieri Făgăraș a împlinit 81 de ani de la înființare

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov, foto arhiva 2018

Detasamentul de Pompieri Fagaras a implinit 81 de ani de la infiintare | imaginea 1 Detaşamentul de Pompieri Făgăraș - 81 de ani! Subunitatea din Făgăraș are cel mai mare raion de intervenție dintre toate subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, printre care și obiective turistice și economice din Țara Făgărașului.

În primele 3 luni ale acestui an, pompierii făgărășeni au intervenit în 334 situații de urgență. În curtea subunităţii de pompieri din Făgăraş se află şi un poligon de antrenament, în care salvatorii din toată ţara studiază dezvoltarea incendiilor în timp real și unde se pregătesc pentru stabilirea tacticii de intervenție, care trebuie adoptată în funcție de dezvoltarea incendiilor.

Totodată, a fost operaționalizat şi un Punct de lucru în localitatea Homorod, care aparține de Detașamentul de Pompieri Făgăraș, cu scopul de a reduce timpul de răspuns la intervențiile din această parte a județului.

Comandantul subunităţii din Făgăraş, Lt.-col. Dorin Moldovan s-a pensionat după 27 de ani de carieră militară. Reprezentanţii ISU Braşov îi mulţumesc și îl apreciază pentru tot ceea ce a făcut pentru această institutie şi pentru profesionalismul de care a dat dovadă pe parcursul întregii cariere, şi le urează La mulți ani colegilor de la Făgăraș și misiuni cât mai ușoare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.