Pensie lungă şi sănătate! Respect, Colonel Manea Pompiliu Valentin!

Sâmbătă, 10 Aprilie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pensie lunga si sanatate  Respect  Colonel Manea Pompiliu Valentin | imaginea 1 Începând cu data de 05 aprilie a.c., Colonel Manea Pompiliu Valentin, Prim-adjunctul inspectorului-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, a trecut în rezervă cu drept la pensie, după o carieră de peste 30 de ani în slujba semenilor.

Coordonatele întregii sale cariere, cu nenumărate intervenții la activ, dar și cu o activitate bogată în domeniul prevenirii situațiilor de urgență, definesc profilul acestui salvator de excepție care a dăruit totul meseriei, profund implicat și atașat de unitate, în care și-a desfășurat aproape întreaga activitate, dar mai ales dedicat oamenilor.

Cariera acestui salvator a început în anul 1995, ca absolvent al Academiei de Poliție „A.I. Cuza” din București, Facultatea de Pompieri, repartizat la I.S.U. „Dealu Spirii” din municipiul București, pe funcția de locțiitor comandant de companie.

După aproape doi ani, la sfârșitul anului 1996, acesta a fost numit pe funcția de ofițer specialist în cadrul Statului Major al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, poziție de pe care s-a întors acasă în anul 1999, în cadrul Inspecției de Prevenire. Din anul 2017 până în prezent a condus și coordonat întreaga activitate a unității, din funcția de Prim-adjunct al inspectorului-șef.

Din punct de vedere profesional, cei peste 30 de ani de activitate au reprezentat zeci de intervenții în ajutorul cetățenilor, indiferent de tipul misiunilor alocate: incendii, accidente rutiere, inundații, înzăpeziri, fenomene meteorologice periculoase, salvări de persoane din medii ostile, explozii și multe altele.

O altă activitate deosebit de importantă pe care a realizat-o în cadrul unității a fost pregătirea profesională a tinerilor salvatori, reușind să transmită acestora din experiența sa, iar prin înaltul său nivel de cunoștințe și deprinderi practice să-i determine să se perfecționeze continuu pentru a face față oricăror situații de urgență.

Reprezentanţii ISU Teleorman sunt recunoscători pentru ceea ce a realizat în atâția ani, punând accent pe calitatea superioară a îndeplinirii atribuțiilor, pentru devotamentul, curajul și modul în care a ales să se implice în rezolvarea problemelor cetățenilor, constituind un adevărat model pentru tinerii salvatori, dar și pentru membrii comunității din care face parte.

Cu prilejul pensionării, îi transmit multă sănătate, împliniri, zile liniștite, bucurii alături de familie și prieteni, dar și o pensie cât mai lungă!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.